Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje szerdán együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Nyugdíjas Parlament egyesület tagjaival.  


100 ezer forintos minimumnyugdíj

Az ellenzéki politikus az aláírással egybekötött budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, egyformán fontosnak tartják a hárommillió nyugdíjas magyarországi és uniós képviseletét.

Az MSZP-Párbeszéd a következő EP-ciklusban elsősorban az unió szociális integrációjának mélyítését tűzte ki célul, amelynek – egyebek mellett – része egy 300 eurós, mintegy 100 ezer forintos minimumnyugdíj bevezetése is – fejtette ki.

Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjas Parlament képviselője elmondta, szervezetük legfontosabb célja a nyugdíjemelések számítási módjának változtatása annak érdekében, hogy abban a reálbérek emelkedése is jelenjen meg, ne csak az infláció.

A Nyugdíjas Parlament emellett valódi érdekegyeztetést sürget

a kormányok és az idősek szervezetei között, továbbá egy európai minimumnyugdíj bevezetését, a tagállami nyugdíjpolitikák uniós harmonizációját, valamint tisztességes állami nyugdíjakat is el kívánnak érni – sorolta.

Jávor Benedek az MSZP-Párbeszéd nevében ígéretet tett arra, hogy a fenti célok megvalósításáért dolgoznak majd az EP-be kerülésük esetén.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Nyugdíjak és emberek! – Megállapodott a Nyugdíjas Parlament és az MSZP

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét