Jávor Benedek: parlamenti pletyi rovat

Az olasz Ötcsillagos Mozgalom (M5S) 4 EP-képviselője, akik a pártvezetőséggel kialakult növekvő nézetkülönbségek miatt korábban otthagyták a protesztpártot, ma csatlakozik a az EP Zöldek/Európai Szabad Szövetség frakcióhoz.

Ezzel a frakció létszáma 69-ről 73 nő, és megközelíti a jelenleg 4. legnagyobb ID frakciót.

Egyben esélyt jelent arra is, ha a Néppártból távozó Fidesz csatlakozik az ECR frakcióhoz, a Zöldek akkor is meg tudják tartani az 5. legnagyobb frakció pozícióját (aminek a parlamenti funkciók birtoklásától a fontos javaslatok jelentéstevőként való megszerzéséig számos fontos tartalmi ügyben komoly jelentősége van).

Ennél is fontosabb,

hogy ez esélyt kínál arra, hogy a Zöldek, akik több mint egy évtizede nem tudnak megkapaszkodni Olaszországban, az EU27-ek harmadik legnépesebb országában, politikai jelenlétet teremtsenek Itáliában a következő EP-választásig.

A négy új képviselővel én is sokat dolgoztam együtt az előző ciklusban, felkészült, elkötelezett, kiváló emberek, és eddig is szinte 100%-ban együtt szavaztak a Zöldekkel szinte minden fontos kérdésben, fontos szövetségeseink voltak számos területen, szakpolitikai téren tehát ez teljesen logikus lépés. Reméljük, a politikai hozadékai is ugyanilyen hasznosak lesznek.

Forrás

<<< Friss hírek! >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük