Sorting by

×

Jótékony szcientológusok: Száz anyának segítettek az önkéntes lelekészek

Anyák napján, egy csapat önkéntes szcientológus száz meglepetéscsomagot adományozott az Anyák az Anyákért Alapítványon keresztül. A csomagokat nehéz sorsú édesanyák között osztották szét, az anyaotthonokban.

Az édesanyák mindent megtesznek gyermekük boldogságáért

Ők azok akik lemondanak saját maguk szükségleteiről, hogy amit csak tudnak, megadjanak gyermeküknek. Mint minden évben május első vasárnapja róluk és értük szólt. Ez a nap lehetőséget adott számunkra, hogy megköszönjük mindazt, amit értünk tesznek- olvasható a szicentológusok közleményében.

Ez indította önkéntes lelkészeiket, hogy száz nehézsorsú anyát lepjenek meg egy-egy ajándékcsomaggal, kifejezve tiszteletüket az édesanyáknak. Mi lehetett volna ennél jobb választás, mint az Anyák az Anyákért Alapítvány.

szcientológus

Ezt az alapítványt egy kismama gründolta

A szülése után a kórházban közös kórterembe került egy fiatal nővel, aki anyagilag nem tudott gondoskodni az újszülött gyermekéről, ezért a gyermeket a gyámhatóságnál akarták elhelyezni. A kismama azonnal gyűjtést szervezett, és az anyák összefogtak anyatársukért, így végül meg tudta tartani és hazavitte gyermekét, akit azóta is nevel.

Az összefogás, hogy anyák segítenek anyákat, nem sokkal később kinőtte magát, és alapítvány formájában folytatták tovább a tevékenységet, aktív közösségi médiával.

A járvány miatt nehéz helyzetbe került családoknak már több mint egy éve, heti rendszerességgel adományozó önkéntes lelkészek az ajándékcsomagok mellett 105 kg burgonyát és 60 kg hagymát is vittek, amit rászoruló nagycsaládosok között fog szétosztani az alapítvány.

Segítség a romáknak

Ezek után az önkéntes lelkészek Ózdra látogattak, ahol egy hátrányos helyzetű roma közösséget támogattak adománycsomagokkal. Egy helyi önkéntes szemétszedési akciót szervezett a közösségnek, akik jelezték, hogy szeretnének egy szebb környezetben élni. Az önkéntes lelkészek ezt meghallva kapcsolatba léptek a szervezővel, és maszkkal, gumikesztyűvel támogatták a példa értékű kezdeményezést. Ezen kívül 60 darab tartósélelmiszer-csomagot is vittek, amit az egyesület azok között osztott szét, akik részt vettek a szemétszedésben.

Az akció annyira népszerű volt, hogy nemcsak felnőttek, hanem gyerekek és idősek is részt vettek benne. A tervezett négy órás program helyett már két óra alatt végeztek, és száz zsáknyi szemetet szedtek össze.

A helyiek szeretnék tovább folytatni a terület szebbé tételét. Megegyeztek, hogy minden hónapban összegyűlnek, és megismétlik a szemétszedést. A következő nagy megmozdulás a gyereknap lesz. A gyerekek ígéretet tettek a helyi önkéntesnek, hogy vigyázni fogják a rendet gyereknapig, és gondoskodnak a tisztaság fennmaradásáról.

Az anyák és a romák fenti példája is jól mutatja, mennyire hatékony, sokszor életmentő az, összefogás.

Kapcsolódó

szcientológus

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.