Jövőre a WRC2-ben indul Herczig Norbert és Ferencz Ramón

A négyszeres magyar bajnok kettős öt Európa-bajnoki szezon után döntött úgy, hogy egy szinttel feljebb is szerencsét próbál. Herczigék minden évben az összesített Eb-pontverseny legjobb tíz helyezettje között voltak, három viadalon végeztek a dobogón. 

Tavaly egy világbajnoki futamon, a Portugál-ralin is elindultak, akkor még az ERC-felkészülés részeként

„El sem tudom mondani, mennyire izgatottak vagyunk, mióta meghoztuk a döntést. Nem volt könnyű, mert számtalan szempontot kellett mérlegelnünk, de végül arra jutottunk, hogy a világbajnokságon folytatjuk. Ugyanazzal a megközelítéssel indulunk, mint az ERC-szereplés kapcsán, legalább hároméves programmal tervezünk. 2023-ban nem lesz eredménykényszerünk, az első évben a pályákat és a közeget akarjuk megismerni. Az biztos, hogy Skoda Fabiával versenyzünk majd, és jelen pillanatban öt-hat futam szerepel a naptárunkban” – idézte Herczig Norbertet a csapat honlapja.

A páros a Horvát-ralin kezdi meg a szezont áprilisban, majd a Portugál-ralin, a Szardínia-ralin, az Akropolisz-ralin és a Közép-Európa-ralin szerepel biztosan, a csapat ugyanakkor „gőzerővel dolgozik azon, hogy megteremtse a hátteret ahhoz, hogy további egy vagy két futamon részt tudjon venni”.

„Folyamatosan keressük a partnereket, hogy legalább egy hatodik versenyt be tudjunk illeszteni a naptárunkba. Ugyanakkor fontos az is, hogy megfelelő tesztprogrammal készüljünk a hétvégékre. Nagyon örülök, hogy a 2023-as naptárban ott van a horvátországi és az új közép-európai forduló, mert így a magyar szurkolók előtt is tudunk versenyezni” – mondta Herczig Norbert.

Ferencz Ramón azt is érzékeltette, hogy mennyivel nagyobb feladat a világbajnokságon versenyezni, a navigátornak is jóval több dolga lesz ezeken a rallykon.

„Ugyan csak egy nappal hosszabb a verseny, a gyorsaságik össztávja pedig harmadával több, ám a navigátoroknak kétszer annyi munkát jelent. A mérleg másik oldalán cserébe egy jó WRC2 szereplés nekünk is, a csapatnak is és a támogatóinknak is óriási érték és elismerést jelent.”

A 2023-as rali-világbajnokság 13 futamból áll. Az európai versenyek mellett Mexikóban, Kenyában, Chilében és Japánban rendeznek versenyt. A WRC2 kategóriában a nevezők maximum hét fordulóban indulhatnak, ebből a legjobb hat eredményt veszik figyelembe a szezon végén.

Forrás: Srth.hu

Mads Östberg győzött és övé a magyar bajnoki cím is