Juszt László: ki az a Schmidt Mária? Csak nem ez az a nő…..

Azt tudom, pontosan tudom, hogy ki az az Oscar díjas Szabó István, tudom, hogy mit tett le az asztalra, és tudom – mások mellett Jancsó Miklóstól, – hogy hogyan élték át együtt az akkori helyzetet. De ki az a Schmidt Mária?

Csak nem ez az a nő,

aki az érettségin puskázás miatt megbukott, (forrás: Gerő Ernő) majd az egyik első egyetemi szigorlatáról, mert a csalás hagyományát folytatta az ELTE-n rögtön ókortörténetből Komoróczy Géza megint csak puskázás miatt megbuktatta szigorlaton?

Csak nem az, aki azt írta,

hogy “a Horthy-rendszerben (…) az országban többpártrendszeren alapuló parlamentáris demokrácia, vagyon- és jogbiztonság volt egészen a harmincas évek végéig, és sajtó-, szólás- és gyülekezési szabadság”?

Csak nem az a magát történésznek hazudó milliárdos,

aki így fogalmazott: ”Ha a fiatalabb generációk a második világháborúról a holokausztra aszszociálnak, akkor világosan kell látnunk, hogy ennek a történelmi hűséghez természetesen semmi köze sincs… Bármennyire is sajnálatos: a holokauszt, a zsidóság kiirtása, vagy megmentése mellékes, mondhatni marginális szempont volt”? Ajánlhatom esetleg figyelmébe Hitler 1923-ban írt Mein Kampfját:

“…a zsidók egy világméretű összeesküvés révén térdre akarják kényszeríteni Németországot és az egész világot.”?

Ezen túl nem ártana érdeklődni a családi emlékezetben, mert ott is kiderülhet valami, amire a mai jobboldal nem igazán lenne vevő. Királyhegyi Pál ezt anno úgy fogalmazta:

“Tanuld meg fiacskám, hogy kezdetben mindenki zsidó volt.”

Csak nem ez az a némber,

aki így nyilatkozott egy EMBERRŐL, aki könyvet mert írni Orbánról: “…egy tisztességes helyen ilyenkor az ember lecsatolja az oldalfegyverét és lelövi mint egy kutyát.”

Csak nem ez az a történész,

aki Ungár Lajos képét, az apósát, – aki az ’56-os forradalom utáni rendteremtésben elévülhetetlen érdemeket szerzett a munkásőrségben – nem volt hajlandó kitenni a terror házában?

Csaknem ez az a “történész”,

akit Bécsben Bárdossy László, a Horthy-kor 1941-42 közti miniszterelnöke peréről szóló előadásán – mert olyan otromba hülyeségeket mondott – hangosan kinevették, s az előadása be sem került a konferenciakötetbe?

Csak nem ez az a nőszemély,

aki férjével az SZDSZ-ből indulva az ingatlanbizniszből “érdekesen” lett milliárdos?

Csak nem ez az a “forradalmár”,

aki 2007-ben milliárdjai és nagytőkés barátainak segítségével akarta eltávolítani Orbán Viktort a Fidesz éléről, majd miután ez nem sikerült nem győzte magát vissszanyalni a vezér kegyeibe?

Szóval megkérdezem még egyszer: ki az a Schmidt Mária?

És akkor most ne essen szó arról a sok-sok milliárdról, amit az elmúlt években a történelemhamisításért kapott és kap!

Forrás

7 hozzászólás

  • Avatar
   2020.02.13 - 18:49
   Közvetlen hivatkozás

   Azon az alapon, hogy Juszt László nyilván jól informált, és igaz lehet, amit erről a történésznek hazudott nőről írt. Majd ő is együtt bukik az egész Orbán bandával.

   Válasz
 • Avatar
  2020.02.13 - 21:10
  Közvetlen hivatkozás

  És kicsoda, micsoda KUTYA-fasza az a rohadt milliárdos, vérvörös bolsevik fasiszta, zsírdisznó aki valakitől meg meri kérdezni, hogy kicsoda!
  Ez a rohadék egy patkány besúgó volt az újságíró kollégái ellen is!

  Válasz
 • Avatar
  2020.02.16 - 20:15
  Közvetlen hivatkozás

  És ki az a Juszt László? Megint egy újabb internáci balfax hülyelvtárs antik firkász?

  Válasz
 • Avatar
  2020.02.17 - 15:56
  Közvetlen hivatkozás

  Múzsám, ne csüggedj! bár vak irígyeid
  Kancsal szemekkel rád hunyorítanak,
  Múzsám, zsinatjokban az ország
  S a tudományok eránt ne csüggedj

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük