Soha nem akartam semmilyen formában leírni ezt a nevet, mert valamilyen oknál fogva feltűnése óta szóra sem érdemes élősködőnek tartottam.

Most mégis!

Egy hangfelvételen hallható, hogy G. Fodor Gábor ezeket mondta:

„Talán egyébként ez egy jó gondolat, megértem, hogy jó lenne csinálni egy Viktorjugendet. [Nevetés] Tehát mint a Best of Viktor meg [nem kivehető] tényleg gondolkozom azon, csak nyilván… nem fogom megcsinálni, csak gondolkozok rajta…”

A Hitlerjugend a német nemzetiszocialista párt ifjúsági szervezete volt, a nemzetiszocialista párt második legrégebbi paramilitáris szervezeteként indult müncheni központtal, Jungsturm Adolf Hitler néven.

Namár most én kikérném Orbán helyében, hogy az egyik legfőbb ideológusom Hitlerhez hasonlítson. De ez legyen az ő problémája.

Ami sokkal gyomorforgatóbb,

hogy nagy szerepe volt a Hitlerjugendnek/Viktorjugendnek a fiatal német korosztályok egészének a második világháborúban való feláldozásában. Ezt a sorsot szánja ez a torzszülött elme a magyar fiataloknak?

Forrás

Háttér

„Talán egyébként ez egy jó gondolat, megértem [vagy: ne írd le], hogy jó lenne csinálni egy Viktorjugendet [nevetés]. Tehát mint a Best of Viktor meg [nem kivehető] tényleg gondolkozom azon, csak nyilván… nem fogom megcsinálni, csak gondolkozok rajta…”

– hallható azon a hangfelvételen, amelyet az Indavideora töltöttek fel egy hete – írta a 444.hu.

A hangfelvételhez tartozó leírás nem túl részletes, azt közli, mindez egy fideszes fórumon hangozhatott el, a beszélő pedig – hanghordozása alapján egészen valószínűen – nem más, mint G. Fodor Gábor kormányközeli politológus-elemző-főszerkesztő-stratéga.

A Magyar Hang megkereste G. Fodort, nekik már hosszabban válaszolt:

„Elismerem, hogy a kifejezés konnotációja kellemetlen. De aki egy kicsit is ismer engem és a munkásságom, pontosan tudja, hogy harcos típus vagyok, de semmilyen szélsőséges üzenetet nem akartam megfogalmazni. Amennyire fel tudom idézni a körülményeket, másfél-két évvel ezelőtt egy baráti meghívásnak eleget téve tartottam előadást. Arról beszéltem, hogy a jobboldali fiatalok eltunyultak, elkényelmesedtek, sokan az egyetemről kikerülve egyből államtitkárok akarnak lenni. Ez egy nagyon súlyos mobilitási probléma. Egy általános korszellemről beszéltem, hiányzik az ügyek, a hivatás iránti alázat, ám ehelyett van karriervágy.”

Az jó kérdés, hogy ki antiszemita, és ki nem.

A kormányzati politikai kommunikációban – amelynek egyik befolyásolója G. Fodor Gábor – naponta vádolnak meg antiszemitizmussal ellenzéki politikusokat. Tipikusan jobbikosokat, akikről előkerül egy-egy leleplező dokumentum általában fiatalkori szkinhedmúltjukból, de antiszemita lett Karácsony Gergely is, mert nem zárta ki, hogy a jobbikosokkal is együttműködjön a főpolgármesteri kampányban – írta a portál, aminek kérdésére G. Fodor csak annyit válaszolt:

„Be akarjátok bizonyítani, hogy antiszemita vagyok?”

Kapcsolódó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét