Juszt László megmutatta Schiffer Andrásnak, merre van az előre

Schiffer András egykori LMP elnök mára  „egyszerű” ügyvéd, civil  megmondóember, mindig nagy súlyt helyez rá, hogy odavágjon a baloldalnak és ebben -mint ahogy legutóbb is történt- nem igazán zavarják az igazság valós tényei sem. Most azonban rajtavesztett, mert Juszt László egyetlen rövid szösszenéssel söpri le az ügyvéd legújabb „odamondását”.

„Egy olvasó hívta fel a figyelmemet arra, hogy Schiffer két napja tett nyilatkozatában ezt mondta:

“Amikor elszámoltatást hiányolok, nem egyszerűen bírói ítéletekre gondolok. A mai napig nem tudjuk, hogy mondjuk mi történt a Szabadság téren.”

Nos!

Pontosan tudjuk, hiszen a több mint 200 oldalas Gönczöl-jelentés részletesen feltárta, nem eltitkolva a rendőrség hibáit is. De pontosan tudjuk onnan is, hogy a Wikileaks akták – az amerikai nagyköveti jelentések – beszámoltak arról, hogy Orbán maga hívta fel a diplomaták figyelmét arra, hogy mi várható a következő napokban. Schiffer ugyanebben az írásban:

“abban a kérdésben is szükséges lett volna az elszámoltatás, hogy 2003-tól kezdve az MSZP–SZDSZ-kormányok nyíltan politikai célokra használták fel a rendőrséget a különböző tüntetéseknél”.

De akkor már arról se feledkezzünk meg, hogy Orbán pedig bűneinek elpalástolására használta például akkor, amikor 98-ban letartóztattatott. Vagy ma, amikor egy ellenzéki politikust, Czeglédy Csabát – bizonyíthatóan – rendőri megfigyelés alatt tartottak, s tartanak(?).

Kapcsolódó

4 thoughts on “Juszt László megmutatta Schiffer Andrásnak, merre van az előre

  • Schifferre nem érdemes figyelni. A rendőrség rendfenntartó erő, miután felhívja a tömeget, hogy oszoljanak, oszlat, ez tudtommal a törvény. Az oszlatás módjai, eszközei szintén rögzítve vannak, azokat használták, nem?
    Persze, voltak túlkapások, sok rendőrt később el is ítéltek, emlékeim szerint. /A kocsiborogatókat, garázdákat kevésbé vették elő./ Ugyanakkor kérdem én, és joggal, ha azt látja valaki, hogy utcaköveket vágnak a társaihoz, kocsikat gyújtanak fel, Molotov koktélokat hajigálnak – nem engedélyes festékes füstizét, mint FGYA -, nem fordulhat elő, hogy elveszti a fejét? Ne feledjük, az őszödi beszéd utáni spontán, majd bizonyítottan mesterségesen gerjesztett cirkusz előtt nem volt hasonló a hazánkban 56 óta, azt sem tudták, hogyan kezeljék. Ja, és az egy baromság, szerintem, hogy Gyurcsány adta ki a parancsokat. Nem védem, sok hibát elkövetett, a legnagyobb az volt, hogy nem állt ki a nép elé, és mondta el őszintén, mi a helyzet, miben hazudtak a korábbi kormányok.
    Igaz, az orbánhívők szerint mindenért Gy. a felelős. Ja, meg a biciklisták. És Hakapeszik Maki!

  • Mélyen egyetértek!

  • Én nem értem Schiffer libikókázását. Vannak értelmes elemző mondatai, aztán meg elborul az agya, s mondja amit ösztönei, sértettsége (?), ki tudja mi még, diktál neki. Ecce homo, tulajdonképpen.

  • Annak idején az volt a benyomásom, hogy ahogy a Jobbik, úgy az LMP mögött is Orbán áll. Utoljára akkor tették a dolgukat orbáni érdek szerint, amikor 2018-ban nem léptették vissza a jelöltjeiket. Ezért lett meg az újabb kétharmad/?/. Csak hát semmi sem állandó, a pártok saját életet élnek, jönnek új tagok, új vezetők, alakulnak a dolgok, változik az értékrend. Ez a Jobbik és LMP már nem az a Jobbik és LMP, hála az égnek. A régi vezetők, tagok /pl. Volner, Dúró, stb./ persze, még próbálkoznak, igyekeznek meggátolni az összefogást, akadékoskodni, lózungok mögé bújva felhasználni a megvezetett híveiket. Vonának még mindig nagy a tekintélye, töretlen a népszerűsége, de én álellenzékinek tartom, ahogy Schiffert is, és még sokakat. Ám mindkét pártban sok rendes ember van, akiknek bizalmat lehet szavazni. Ja, és Hack Péter… ő gyülis, nem? És Németh S. most milyen viszonyban is van a hatalommal?
    Az én szememben Orbán olyan, mint egy nagy /potrohos/ pók, ül a sarokban, miután megszőtte a hálóját, amit néha itt-ott ki kell javítani – éjjeli kormányrendeletekkel, képviselői indítványokkal, propagandával, karaktergyilkolással -, és eldönti, hogy melyik zsákmányát falja fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük