Kaltenbach Jenő: Miért nem?

Aki ismeri a mi Führerünket az tudja, hogy hatalmas ambíció lakozik benne. Azt is mondogatják, hogy ez az ambíció rég kinőtte az országot, hogy az itteni nyeregben ülés méltó ellenfél hiányában, már picit untatja is. Ebből logikusan következne, hogy valami igen rangos európai sarzsi lenne vágyai tárgya. Mi lehetne ez más mint az EU Bizottság Elnöki pozíciója?

Amúgy ez nem is lenne olyan rendkívüli,

hiszen az aktuális elnök a hangyányi Luxemburgból jött, az elődje Barroso meg egy Magyarországnál is kisebb, Európa déli sarkában lévő országból.

Nem is kellene mást tenni, mint szimpatikus EU párti, barátkozó, szövetségeket kereső, ápoló arcot mutatni, ügyesen lavírozni a nagyok érdekei között. Amolyan közös nevezőt játszani, amihez a fent említett elődök már kitaposták az utat. De a mi, rajongói (és egyes nem rajongói) szerint zseniális, taktikus vezérünk vajon akkor miért nem ismeri fel ezt az egyszerű képletet?

Attól tartok a válasz a fent említett elődök előéletben keresendő

Túl azon, hogy Orbán személyisége erre tökéletesen alkalmatlan, sem Barroso, sem Juncker nem az indulatok felszításával, a jogállam leépítésével, egy velejéig korrupt rendszer kiépítésével szerzett magának otthon és Európában nevet. Orbán azonban csak így juthatott hatalomra és csak így tarthatja meg.

Pontosan tudja, hogy csak akkor lehet európai vezér,

ha előbb sikerül Európát a saját képére formálni. Ezen mesterkedik, de azt hiszem időközben rájött, hogy ez a vállalkozása reménytelen. Így aztán marad és tovább boldogít bennünket, mameluk serege legnagyobb boldogságára.

A többiekre meg a vár magasságából tesz.

Forrás

Juszt László nagyon betalált az orbáni propaganda-hiteltelenítésével!

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük