Karantén bajnokság

Régen a megboldogult Népstadionban rendeztek kettős rangadókat, amikor négy budapesti csapat kedvéért telt ház volt a neves intézményben.

Tavaly óta az egykor volt nép stadionja helyén ott árválkodik a 200 milliárd forintba került Puskás Aréna. Az új stadion eddig egy nyitómérkőzést bonyolított le, azóta várja, hogy az idei európai labdarúgó Eb négy mérkőzését megrendezhesse.

A legfrissebb hírek szerint

azonban az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) jövő héten bejelenti, hogy a kontinensviadalt egy évvel elhalasztja. Lényegében az UEFA nem is tehet mást, hiszen ez az Európa-bajnokság valójában az egész kontinensen, 12 város stadionjaiban került volna megrendezésre, ám kétséges a koronavírus-járvány miatt bármelyik helyszínen is lehetne mérkőzést rendezni a nyáron.

A nyitómérkőzés Rómában, míg az Eb utolsó három találkozója Londonban lett volna

De visszatérve az árván maradt Puskás Arénára, itt lenne az alkalom, hogy az elsőosztályú magyar labdarúgó-bajnokság birtokba vegye az intézményt. Az más kérdés, hogy békeidőben a 12 profinak mondott csapat hétvégi hat találkozójának összes nézője beférne a 68 ezres befogadóképességű arénába, ám mivel most zárt kapus fordulóra kerül sor, egyáltalán nem oszt, nem szoroz melyik csapat játszik hazai pályán.

Ráadásul az OTP Bank Liga március 14-i fordulójában az Újpest FC-Paksi FC zárt kapus találkozót Zalaegerszegen rendezik meg, ami már mégiscsak túlzás.

Szóval, ha már az MLSZ nem hajlandó felfüggeszteni a bajnokságot,

azt nyugodtan megtehetné, hogy a Puskás Arénát a csapatok rendelkezésére bocsájtja és egy füst alatt mind a hat mérkőzést – nézők nélkül – megrendezik a milliárdos stadionban.

Ráadásul több legyet is üthetnének egy csapásra, az állami média egyetlen stábbal egy helyről közvetíthetné mind a hat mérkőzést.

Szombat:
Ferencvárosi TC-Kaposvári Rákóczi FC 17.00
Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 17.00
Újpest FC-Paksi FC, Zalaegerszeg 17.00
Budapest Honvéd-Kisvárda Master Good, Illovszky Rudolf Stadion 17.00
Debreceni VSC-ZTE FC 17.00
MOL Fehérvár FC-Diósgyőri VTK 19.30

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük