Mint Anglia Shakespeare idejében – Károly herceg a Székelyföldön

A walesi herceg a helyi emberekkel parolázott, akik közül sokan jól ismerik őt, hiszen 20 éve vett birtokot Zalánpatakon, az Erdővidéken. Károly herceg egyik őse Erdélyben született, ezért keresett itt magának birtokot. Később beleszeretett a tájba, amely a régi angol vidéket idézi a számára.
[mnky_ads id=”10551″]

Épp ezért meghívott 36 festőművészt, hogy mutassák be a környék egyedülálló növényvilágát. Erdély abban a tekintetben számít unikumnak Európában, hogy nem kell felkapaszkodni magas hegycsúcsokra, mert a házból kilépve is lehet olyan ritka virágokra lelni, mint a hunyor vagy a kakasmandikó. Fay Ballard brit festőnő elmondta a londoni Guardiannek, hogy neki sikerült tátorján virágot is lerajzolnia. Ez a virág egyedülálló a maga nemében, az Európai Unió által védett növények közé tartozik.
[mnky_ads id=”10552″]

A képekből és rajzokból kiállítás nyílt Londonban, a román kulturális intézetben. Transylvania Florilegum a kiállítás neve. Ugyanezzel a címmel könyv is megjelenik július elején Londonban a Székelyföld egyedülálló növényvilágáról – úgy, ahogy azok a festők látják, akiket Károly herceg hívott meg, hogy erdélyi birtoka környékén örökítsék meg a tájat, mely egyes helyeken olyan, mint Anglia Shakespeare idejében volt…

Lengyel Miklós

Globoport

Kapcsolódó:

Megnősült Harry herceg

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük