Keccsöl, portyázik, fürkész

A nép véget vetett a maszknélküliségnek, elkezdte megvarrni magának. A szakszerűtlen maszk is jobb, mint a semmi. Még pár hét, és kiderül, miből van több: a politikai ellenfelek sértegetéséből vagy lélegeztetőgépből. Rab László összefoglalója a 13-as hétről.

Honnan tudták volna, amikor nem mondta meg nekik föntről senki?

Itt kicsi az esélye a járványnak – nyilatkozta 2020. január 26-án az MTI-nek Müller Cecília országos tisztifőorvos, a vuhani fertőzési dömping előestéjén diadalos új kínai repülőjáratokat intéző külügy és a Nemzeti Népegészségügyi Központ pedig egybehangzóan azt állította január 27-én, hogy a járvány nem vészes, a koronavírus nem több egy sima influenzánál. Utána történt rögtön az, hogy a Minielnök reflexszerűen (pestiesen: séróból) összekapcsolta a járványt a migrációval. Aki januárban nem vette komolyan a koronavírust, ma is ott van a helyén. Áll a gáton, kommunikációs államtitkárok, minisztériumi osztályvezetők meg pocakos katonatisztek küzdenek vállvetve, olykor egy-egy minista politikus pofánveri az orvosi kamarát és a megszeppent országot. Ne legyenek illúzióink, ugyanazok szervezik az ország védelmét, mint akik két hónapja leszólták a koronavírus-ügyet. Honnan is tudhatták volna, hogy pontosan mi ez, amikor nem mondta meg nekik föntről Orbán Viktor?

Jött aztán az, hogy ne hordjunk maszkot, ha egészségesek vagyunk

Cecília is mondogatta mániásan (én mondjuk Kovács Zoltán leszúrt Rittbergere óta nem nézem a vírustörzs nyamnyogását), mire a nép hirtelen beleszimatolt a levegőbe, és az olaszországi eseményektől ledöbbenve arra jutott: itten valamit gyorsan ki kell találni, nem lehet már a katonásdit játszó főkarmelitára figyelni, mert ezek nem tudnak leállni a kommunikációs macherrel, az pedig szerfölött veszélyes tud lenni az ember életére. Elkezdte a nép a maszkot varrni, mindegy miből, gatyamadzagból, melltartóból, felmosórongyból, csak valami legyen már a pofánk előtt, amikor másokkal találkozunk, nehogy megfertőzzük, ha esetleg tünetmentesek volnánk, ugyebár. Ha Orbán Viktor úgy gondolja, hogy neki nem kell, mert ő olyan tököscsávó, akkor csak simogassa kecsölés közben puszta kézzel a dobozokat a reptéren, azt csinál, amit akar. Ha úgy tartja úri kedve, hallgasson Cecíliát éjjel-nappal. Annyira már nem számít. Más lett közben a történet fókuszpontja.

Hol? Hol? Hol? Hol?

Amúgy szerfölött ingerel, hogy nem közölnek területi adatokat a fertőzöttségről. Ehelyett részvétlenül közlik az elhunytak szikár számát, miközben kórházparancsnokságokat hoznak létre, és minden nap újabb és újabb ígéret hangzik el, hogy majd ennyi védőberendezés meg maszk jön innen meg onnan, valamikor valahová, meg hogy ez azért van, mert enyhíteni akarják a szétrohasztott egészségügyre nehezedő (valószínűleg elviselhetetlen) nyomást. A világ legzseniálisabban kommunikáló kormánya, mely tíz éve abból él, hogy kormányzás helyett a migrációs fenyegetéssel idegesíti az országot, nem közöl területi adatokat a járványról. Ennek az lehet a fő oka, másra nem tudunk gondolni, hogy annyira azért nem valósak az adatok. Ami legalább olyan aggályos, mint a járvány kezdetének bagatellizálása. De hát jól emlékszünk, azt kezdték sulykolni, hogy nem magyarok a fertőzöttek, hanem “idegenek”, irániak például. Évek óta nálunk tanuló diákok, hördültünk akkor fel, de ment a duma tovább: nem magyarok. Hogy hol, melyik megyében milyen a járványhelyzet, az meg érzékeny adat. Hogy valaki magyar vagy nem magyar, az a közlendő. Mellesleg a hozzánk hasonlóan hazabeszélő szerbek is azzal kezdték, hogy “idegenből” (Magyarországról) érkezett hozzájuk a koronavírus. Csak az a baj, hogy tökmindegy, ki hozta a vírust, az ilyen hülye dumával most már nem lehet messzire jutni. De még mindig próbálkoznak vele szorgalmasan (ld. GG: az ellenzék a vírusnak szurkol stb.), mert másuk nincs. Néhány héten belül kiderül, hogy a politikai ellenfelek sértegetéséből vagy lélegeztetőgépből van-e több.

Jönnek az üzbég maszkok

Tényleg, mijük van? Pénzük mondjuk annyi, mint a pelyva. Mészárost, a hőerőművészt az utolsó pillanatban még jól kitömték, és odakentek néhány milliárdot a hittudományi főiskolának is. Abból indulnak ki, hogy úgyis megússzák ezt az egészet, mert csalánba nem üt a ménkű. És akkor mennyivel jobb lesz nyeregben lenni újra, amikor a talpasok munka, kenyér és pénz után futkároznak majd. Felkaptam a fejem a minielnök tudat alatti elszólására, amikor a gonosz Brüsszelt ekézte megint. Ha nem tud (az EU) segíteni, mert nem tud, tette hozzá nyomatékkal, akkor legalább ne akadályozza a magyarokat a védekezésben. Majd a Türk Tanács odaáll mögénk, és lesz 150 ezer üzbég maszkunk is! Jelenleg 861 millió eurónyi összeg áll rendelkezésre ahhoz (az EU jóváhagyásával), hogy rendesen nekimenjenek a tetőző járványnak. Nem ők, hanem az orvosok és a kórházak alulfizetett szakszemélyzete. Ez valamivel nehezebb feladat lesz, mint az ellenzéki sajtó elhallgattatása. Ahhoz nem kell ész. Elég hozzá 133 bátor ember, aki nem mer ellentmondani, amikor azt látja, hogy a Mini élete döntő csatájára készül.

Mire volt jó a sok lopás, az eszement hazudozás, amikor padlót fog az ország?

Teljhatalmat akarsz? – kérdezik most sokan tanácstalanul. De hát ki és mi fölött szeretnél még uralkodni? Mire a kisvasút, ha nem utazik rajta senki? Mire a sok simlis lámpa, ha nincs vele kinek világítani? Mire a sok nyomorult újság, ha senki se olvassa el bennük a hazugságokat? Erre hajtottál, illiberát? Ezért ugrottál oda Nagy Imre koporsójához? Hallgasson az ország arról, hogy szívtad el a levegőt a haverjaiddal az egészségügy elől? Le lehet velünk számolni végérvényesen, mutogathatod az elmúlt tíz évet, megtilthatod, hogy ne gajdoljunk tovább. Nem fogod hallani, hogy éljen Eduárd.

Ez volt a 13-as hét, bezárva várjuk a 14-est. Nem portyázunk, nem fürkészünk. Nézzük egykedvűen, hogy keccsöl a reptéren a csodadobozokkal a maszknélküli Mini.

figyu

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Keccsöl, portyázik, fürkész

  • Avatar
    2020.03.30 - 14:25
    Közvetlen hivatkozás

    Ami a lényeg, O1F életében NEM keccsölt, a HAZUGSÁGAIBÓL élt, ráadásul most már úgy, hogy felelősségre KELL vonni, ez kommunistáz, diktatúráz másokat miközben lassan ALJASSÁGBA és SUNYISÁGBAN lepipál másokat, igaz, mindkettő a vérében van, ha vér folyik az ereiben? Ismét oda lukadok ki, az igazi hibásak azok a BUTÁK akik ezt az elmebeteget megválaszátották, mert nélkülük csupán a mosónő feleseggét és kölkeit csesztethette volna.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük