Kedden egyre rondább idő – Orvosmeteorológia

Lehet, hogy  örömhír, hogy egyenlőre kicsit még melegszik is, de ami ezen felül van a címben jelzett ronda idő azért változatlan nehézségeket okoz mindenkinek. Az orvosmeteorológia viszont optimista.

Erre készüljön mielőtt elindul

Kedden reggel az ország középső sávjában esik az eső, és ez a csapadéktömb fokozatosan helyeződik át kelet felé. Mögötte, a nyugati országrész felett egyre többfelé felszakadozik a délelőtt folyamán a felhőzet, míg keleten borongós, csapadékos időre kell készülni.

Az időközben érkező hidegfront hatására északon, az Északi középhegység kérségében lehet halmazállapot váltás, azaz havas eső, hóesés kialakulására is számítani kell.

Délután keleten is megszűnik a csapadék, és az ország nagy részén kitisztul az ég. Csak északkeleten marad sötétedésig sok a felhő.

Keleten élénk D-i, míg másutt mérsékelt, élénk ÉNY-i szél fúj.

Éjszaka nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és délen kisebb esők is előfordulnak.

Holnap pedig….

Szerdán az ország északi felén nagyobbrészt napos, míg a déli felén borongósabb időre lehet készülni, és ott továbbra is várható megszakításokkal kisebb eső. Közben délután már délen is csökken a felhőzet észak, északnyugat felől.

Északon élénk ÉNY-i szél fúj, délebbre mérsékeltebb lesz a légmozgás.

Éjjel délnyugat felől újabb felhősödés, és a Dunántúlon kisebb esők, a hajnali, reggeli órákban pedig havas eső, kisebb havazás is várható, de csak kis mennyiségben. Északkeleten kevesebb lehet a felhő, ott ködfoltok alakulhatnak ki. (Eumet)

Orvosmeteorológia

Kedd: keleten még meleg, nyugaton már hidegfronti hatás várható. Keleten a csapadék is kifejti hatását. Nyugaton viszont szakadozik, csökken a felhőzet, ott érdemes kihasználni a napsütéses időszakot sétálásra, sportolásra, de ne feledkezzen meg arról sem, hoy ilyenkor fokozottan figyelni kell a vitaminok pótlására.