Városi Kurír

A napi fontos…

Ez a napBulvárKiemelt hírek

Kenderesi szexuális zaklatási ügye + a reakció

kenderesi
Hirdetés

A világbajnoki bronzérmes Kenderesi Tamást szexuális zaklatás vádjával előállították Dél-Koreában. A vizes világbajnokságon szereplő 22 éves úszó minden ellene felhozott vádat tagad, el is engedték a koreai hatóságok, viszont nem hagyhatja el az országot 10 napig.

Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Úszó Szövetség nem sokkal a hír megjelenése után hivatalos közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozzák:

amíg a nyomozás mást nem hoz, Kenderesit is megilleti az ártatlanság vélelme, ám ha beigazolódnak a vádak, akkor a MÚSZ fegyelmi bizottsága elé kerül az ügy.

A közleményt változtatás nélkül közöljük.

Közlemény

A Magyar Úszó Szövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak.

Forrás: 24.hu

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comment here