Keresztes ­László Lóránt: Kövérnek nincs joga visszavonni Demeter tagságát

„Levelét nem tudom másként értékelni, mint politikai kommunikációs eszköznek” – üzente a házelnöknek a frakcióvezető.

„A nemzet házmestere erőlködik… De azért értékeljük Kövér László »humorérzékét«” – közölte a Facebook-oldalán Demeter Márta.

Az ügy előzménye, hogy – mint azt a Magyar Idők az Országgyűlés tájékoztatása alapján megírta – a házelnök

„az országgyűlési törvényben, valamint a NATO parlamenti közgyűlés alapszabályában rögzített jogkörével élve, december 21-én visszavonta Demeter Márta képviselő NATO parlamenti közgyűlési tagságát”.

Egyben felkérte Keresztes ­László Lóránt frakcióvezetőt, jelöljön a frakcióból új tagot, hogy az LMP közgyűlésbeli képviselete a jövőben is megvalósulhasson.

Demeter még ősszel egy iratbetekintést követően tett fel egy írásbeli kérdést az Országgyűlésben, azt firtatva: miképp fordulhat elő, hogy Orbán Viktor egyik lánya katonai géppel repül haza Ciprusról. Mint kiderült, a miniszterelnöki gyermekkel azonos nevű lány egy katonatiszt gyereke volt.

Politikai kommunikációs eszközként értékeli a lépést

Az LMP társelnöke most a Facebook-oldalán közzétette Keresztes ­László Lóránt frakcióvezető Kövérnek címzett levelét, amelyben Keresztes kiemeli: a házelnöknek a hatályos szabályok alapján nincs arra joga, hogy visszahívja a NATO Parlamenti Közgyűléséből a magyar országgyűlés képviselőjét.

„Ezért levelét nem tudom másként értékelni, mint politikai kommunikációs eszköznek, amelyet a Fidesz az ellenzéki képviselőkkel szemben használ”

– fogalmazott.

Hozzátette: az LMP-nek nincs oka, hogy Demeter helyett bárki más NATO parlamenti közgyűlési tagságáról döntsön.

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó

Kövér vendettája: Demeter Márta nem NATO parlamenti közgyűlési tag többé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük