Készülhetünk az újabb nemzeti konzultációra

A külgazdasági és külügyminiszter javaslatot tett arra, hogy a kormány indítson tájékoztató kampányt az ENSZ migrációs csomagjáról.

A téma a migrációs politika

Szijjártó Péter egy más témában tartott keddi sajtótájékoztatón kiemelte: az emberek figyelmét fel kell hívni, hogy van egy veszélyes javaslat, amely világszinten meghatározná a migrációs politikákat.

Az ENSZ azt akarja, hogy mindenki folyamatosan fogadjon be migránsokat, mert a migráció jó és nem lehet megállítani, bontsák le a kerítést, amely a bevándorlás útjában áll, valamint ne tekintsék bűncselekménynek a tiltott határátlépést – magyarázta.

Alapvető emberi jog

A külügyminiszter kijelentette: fenntartjuk a jogot, hogy mi magyarok dönthessük el, kit engedünk be az országba és kivel akarunk együtt élni, ezért „mindig küzdeni fogunk, hogy ne mások mondják meg, kivel éljünk együtt a saját hazánkban”.

Megjegyezte: hétfőn az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén világossá vált, hogy a világszervezetben rendkívül kemény harc várható az elkövetkező időben, és ennek tétje, hogy az ENSZ elismertesse a migrációhoz való jogot alapvető emberi jogként, holott nem az. Nagy nyomás alá akarják helyezni azokat az országokat, amelyek nem kívánnak bevándorlóoszággá válni – tette hozzá.

Korlát nélküli bevándorlási mechanizmus

Kérdésre elmondta: a Soros-tervvel egybeesnek a migrációs csomagban leírt célkitűzések.

Közölte: zajlik vita a dublini szerződés módosításáról, olyan javaslat készülhet, amely hosszú távú, akár korlát nélküli bevándorlási mechanizmust hozna létre, ami azzal járna, hogy Magyarországra tízezres nagyságrendben hoznának bevándorlókat.

Ugyancsak kérdésre Szijjártó Péter elmondta: a KMKSZ irodáját ért támadás miatt bekérették az ukrán nagykövetet, akivel közölték, hogy elvárják az ukrán hatóságoktól, derítsék fel a támadás hátterét, találják meg az elkövetőket és büntessék meg őket. Ukrajnának garantálnia kell a kárpátaljai magyarok biztonságát, ami „nem annyira sikerül az utóbbi időben”.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük