Kiderült, mi épül Orbánék hatvanpusztai dácsáján

Mint arról beszámoltunk, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hónapok óta próbálja kideríteni, hogy mi épül a föld alá a hatvanpusztai majorságban, amely az Orbán-család tulajdonában van.

Papíron:”gazdasági portaépület”

A képviselő közösségi oldalán számolt be a fejleményekről:

“Értik? Az Orbán család (korábban a Habsburg helytartó) tulajdonában álló, hatvanpusztai majorságában papíron új gazdasági portaépület épül a föld alá, kb. 1000 négyzetméter területen… Legalábbis a fehérvári járási kormányhivatal szerint Orbánék erre kértek és kaptak engedélyt.

Hónapok óta próbálom kideríteni,

hogy mi az a pazar föld alatti építkezés, amely a miniszterelnök által is használt épületeket körülvevő parkban folyik (bunker? pince? wellness központ? mélygarázs?) Már több helyen kérdeztem az építési engedélyre, a felcsúti körjegyző elutasítása után a fehérvári járási hivatal környezetvédelmi főosztályához is fordultam. Ők négy hónapig semmit nem válaszoltak, csak telefonon hitegettek, hogy a válasz készül. Miután csütörtökön leutaztam a főosztályvezetőhöz és közzétettem, ahogyan még az illetékessége ügyében sem hajlandó válaszolni, másnap végre megkaptam a mellékelt levelet.”

“Ebből kiderül az Abszurdisztánhoz méltó tény:

az engedélyt egy GAZDASÁGI ÜZEM PORTÁJÁNAK építésére adták ki. Nem csoda tehát, hogy P. József törvénysértő módon hónapokig próbálta titkolni a tényt, hiszen az egész még annál is kínosabb, mint elsőre hallatszik.

Azt kell ugyanis tudni, hogy külterületen nagyon behatárolt a kiadható építési engedélyek lehetősége. Ezért számos vidéki luxusépületnél a hatóságot megtévesztve nem lakóépületre, hanem valamilyen gazdasági épületre kérik meg az engedélyt – aztán senki nem ellenőrzi majd, hogy almaaszaló lesz-e ott vagy egy villa. Vagy a lóistálló mellé a nyeregtartó és raktárhelyiségek kicsit nagyobbak lesznek a kelleténél.

Tény, hogy műemléki védettségű épületegyüttes

a két cselédszállás mellett két nagy istállóépületből is áll (ezek közül úgy tűnik, az egyiket épp elbontják) De mégis, ez a gazdasági portaépület, ez talán a szokásosnál is kreatívabb…

A tisztánlátáshoz várok még információkat a műemlékvédelmi és építésügyi hatóságtól is, de legalább már megnyugodhatunk:

Orbánék nem bunkert építenek. Hanem csak egy portát

De igaz is, tízmillióan vagyunk, hát ne tudnánk megépíteni egy 1000 négyzetméteres földalatti portát? Na ugye.

Egy hozzászólás itt: “Kiderült, mi épül Orbánék hatvanpusztai dácsáján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük