Kiderült, mi épül Orbánék hatvanpusztai dácsáján

Mint arról beszámoltunk, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hónapok óta próbálja kideríteni, hogy mi épül a föld alá a hatvanpusztai majorságban, amely az Orbán-család tulajdonában van.

Papíron:”gazdasági portaépület”

A képviselő közösségi oldalán számolt be a fejleményekről:

„Értik? Az Orbán család (korábban a Habsburg helytartó) tulajdonában álló, hatvanpusztai majorságában papíron új gazdasági portaépület épül a föld alá, kb. 1000 négyzetméter területen… Legalábbis a fehérvári járási kormányhivatal szerint Orbánék erre kértek és kaptak engedélyt.

Hónapok óta próbálom kideríteni,

hogy mi az a pazar föld alatti építkezés, amely a miniszterelnök által is használt épületeket körülvevő parkban folyik (bunker? pince? wellness központ? mélygarázs?) Már több helyen kérdeztem az építési engedélyre, a felcsúti körjegyző elutasítása után a fehérvári járási hivatal környezetvédelmi főosztályához is fordultam. Ők négy hónapig semmit nem válaszoltak, csak telefonon hitegettek, hogy a válasz készül. Miután csütörtökön leutaztam a főosztályvezetőhöz és közzétettem, ahogyan még az illetékessége ügyében sem hajlandó válaszolni, másnap végre megkaptam a mellékelt levelet.”

„Ebből kiderül az Abszurdisztánhoz méltó tény:

az engedélyt egy GAZDASÁGI ÜZEM PORTÁJÁNAK építésére adták ki. Nem csoda tehát, hogy P. József törvénysértő módon hónapokig próbálta titkolni a tényt, hiszen az egész még annál is kínosabb, mint elsőre hallatszik.

Azt kell ugyanis tudni, hogy külterületen nagyon behatárolt a kiadható építési engedélyek lehetősége. Ezért számos vidéki luxusépületnél a hatóságot megtévesztve nem lakóépületre, hanem valamilyen gazdasági épületre kérik meg az engedélyt – aztán senki nem ellenőrzi majd, hogy almaaszaló lesz-e ott vagy egy villa. Vagy a lóistálló mellé a nyeregtartó és raktárhelyiségek kicsit nagyobbak lesznek a kelleténél.

Tény, hogy műemléki védettségű épületegyüttes

a két cselédszállás mellett két nagy istállóépületből is áll (ezek közül úgy tűnik, az egyiket épp elbontják) De mégis, ez a gazdasági portaépület, ez talán a szokásosnál is kreatívabb…

A tisztánlátáshoz várok még információkat a műemlékvédelmi és építésügyi hatóságtól is, de legalább már megnyugodhatunk:

Orbánék nem bunkert építenek. Hanem csak egy portát

De igaz is, tízmillióan vagyunk, hát ne tudnánk megépíteni egy 1000 négyzetméteres földalatti portát? Na ugye.

One thought on “Kiderült, mi épül Orbánék hatvanpusztai dácsáján

  • kotorék?? 4 kijárattal vajon?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük