Frissítve videvalóval!!! “Kikérem magamnak! Legközelebb meg is fog ütni?”

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár idegei felmondták a szolgálatot és rárontott  Bangóné Borbély Ildikóra. Hiába no, nehezen viseli a feszkót, azt, hogy a pénzünkért kérdéseket tesznek fel neki.

“Kikérem magamnak! Legközelebb meg is fog ütni?”

A fenti mondat Bangóné Borbély Ildikó száját hagyta el hétfőn a parlamenti patkóban miután Soltész államtitkár interpellációját követően odament hozzá az ülésteremben. Az MSZP képviselője

“Mérgező ételek, rákkeltő gyógyszerek ? A kormány miért nem garantálja az emberek biztonságát?”

címmel interpellált a szennyezett vérnyomáscsökkentő gyógyszerek és gyorsfagyasztott zöldségek miatt, és a kormány felelősségéről beszélt. Nehezményezte, hogy a közvélemény júniusig-júliusig nem kapott tájékoztatást.

“Elárulta magát államtitkár úr, hónapok óta tudtak erről, csak a választások elött nem akartak botrányt”

-mondta Bangóné a neki válaszoló Rétvári Bencének, az EMMI államtitkárának, akit a szennyezett vérnyomás csökkentőkről is kérdezett.

“Hogyan fordulhat elő, hogy ma Magyarországon nem értesítik a betegeket, hogy milyen rákkeltő gyógyszereket szednek?”

Rétvári Bence azt mondta: június 29-én, az érintett országok közül Magyarországon észlelték először a gyógyszer-szennyezettséget, fel is függesztették az érintett gyógyszerek forgalmazását, az Európai Gyógyszerügynökség négy nappal később intézkedett a gyógyszer kivonásáról.

Büszkék lehetünk a magyar gyógyszer-hatóságra és szakmai felügyeletre, hogy elsőként észlelte a szennyezettséget.

-hangzott a válasz, majd amikor Bangóné megjegyezte, hogy

“ebben az ügyben önök ugyanúgy sunyítanak, lapítanak, mint a csernobili atomkatasztrófa idején”,

a Miniszterelnökséget képviselő Soltész Miklós államtitkár felállt a székéből, a parlamenti patkót átszelve odament az ellenzéki padsorokhoz és Bangónéhoz hajolt. A szocialista politikus az atv.hu munkatársának elmondta:

az államtitkár végtelenül indulatosan hajolt felé, és azt kiabálta neki:

“Ne hazudjál! Csernobil idején az a ti kormányotok volt!… Aztán a hangzavarban nem lehetett érteni a szavait.

Kórózs Lajos facebook bejegyzése az esetről:

“Mint elmondtam Soltész Miklós önmagából kikelve lépett oda és a miniszteri széken áthajolva Bangóné Borbély Ildikó arcába ordított valamit artikulálatlan hangon. Tajtékzott. Az ilyen kirohanások súlyos mentálhigiénés problémákra mutatnak, amikkel szakemberhez kell fordulni, nem az Országgyűlésben erőszakoskodni”

Most, hogy a parlamenti ülésteremben sem fényképezni, sem hangot rögzíteni, sem szó szerinti jegyzőkönyvet írni, sem forgatni nem lehet, kicsit félve várjuk az őszi ülésszakot. “Határ a csillagos ég!” – mondhatnánk, ha az irány felfelé mutatna, de így inkább “határ a föld középpontja!”

(forrás: atv.hu)

Kapcsolódó

A gyógyszertárak visszavásárolják a kivont vérnyomáscsökkentőket

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük