Könnyezve búcsúzott Románia

Nem jutott a legjobb nyolc csapat közé a román válogatott a Németországban zajló női kézilabda-világbajnokságon. Hosszabbítás után kapott ki Dél-Korea és Japán is.


A román válogatott drámai küzdelemben maradt alul,

miután 55 percig vezetett. Az 53. percben Romániának még mindig három gól előnye volt (25-22), de zsinórban négy gólt kapott és bár 26-on és 27-en is egyenlített, gólt kapott az utolsó támadásból, amelyen Csehország kettős létszámfölényben játszott (Ardelean-Elisei kétperces büntetését töltötte, a csehek lehozták a kapust).

Az utolsó vb-n bronzérmes román csapat végig uralta a mérkőzést, az első félidőben öt góllal is vezetett (14-9, 15-10), amelyből a szünetre három gól maradt, 17-14. Bár a 40. percben a csehek kiegyenlítettek, úgy tűnt, hogy semmi gond nincs, hisz Ambros Martin időt kért és a román csapat visszaállította a háromgólos különbséget (23-20, 25-22). A végjáték azonban katasztrofális volt, és Hrbkova utolsó másodpercben lőtt góljával nyertek a csehek.

A vereség egyik oka az lehetett, hogy míg a román csapatot 11 alkalommal büntették két perces letiltással, az ellenfelek csak három büntetést kaptak, ugyanakkor a román csapat két büntetőt hibázott, míg a csehek csak egyet.

Cristina Neagu 13 gólt dobott, míg a cseheknél Marketa Jerabkova 7, Iveta Luzumova 6 gólig jutott.

Cristina Neagu 13 gólja is kevésnek bizonyult. Fotó: Sportul Ilustrat

Norvégia és Hollandia is negyeddöntős

A címvédő és Európa-bajnok Norvégia, valamint Hollandia válogatottja is továbbjutott a németországi női kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjéből hétfőn.

A skandinávok magabiztosan győzték le Spanyolországot a lipcsei mérkőzésen. A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC játékosai közül Nora Mörk 12 lövésből 11 gólt szerzett, Stine Oftedal nyolc kísérletből hatszor volt eredményes. A másik oldalon a Ferencváros légiósa, Nerea Pena kilenc alkalommal próbálkozott, de csak kétszer talált be, az Érd játékosa, Mireya González Álvarez pedig egy gólt dobott.

A legutóbbi világ- és Európa-bajnokságon is ezüstérmes hollandok meglepetésre csak hosszabbításban búcsúztatták Japán együttesét. Az európai csapatban a győri Yvette Broch négy, Cornelia Nycke Groot két, az FTC-ben szereplő Danick Snelder egy, Laura van der Heijden pedig két gólt szerzett.

A nyolc között a norvégok az olimpiai bajnok oroszokkal, a hollandok pedig Csehországgal találkoznak.

Női kézilabda-világbajnokság, nyolcaddöntő:

Hollandia-Japán 26-24 (10-10, 20-20) – hosszabbítás után
Norvégia-Spanyolország 31-23 (13-10)
Oroszország-Koreai Köztársaság 36-35 (16-13, 30-30) – hosszabbítás után
Csehország-Románia 28-27 (14-17),

Negyeddöntő:

December 12., kedd

17:30, Svédország-Dánia
20:45, Franciaország-Montenegró

December 13., szerda

17:30, Hollandia-Csehország
20:30, Norvégia-Oroszország

Forrás: Agerpres/MTIGörbicz Anita visszavonult

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük