Kettős mérce a javából, avagy most mi lesz a kormány-médiával? - Városi Kurír

Sorting by

×

Kettős mérce a javából, avagy most mi lesz a kormány-médiával?

Orbán bejelentése oké, de ha Macron mondja ugyanazt, akkor… – a Magyar Narancs szúrta ki, hogy a kormánymédia óriási luftot lőtt, amikor néhány napja nekiment Macronnak, hiszen amért őt támadták, azt jelentette be pénteken Orbán Viktor is.

Hirdetés

Kötelező oltás az egészségügyben

Az egészségügyben csak az dolgozhat, aki kapott oltást, tehát az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás. Ezt jelentette be többek között péntek reggeli szokásos rádióinterjújában Orbán Viktor. Részleteket egyelőre nem tudni, hogyan is jut majd érvényre konkrétan a rendelkezés, de mindenesetre érdekes, hogy a fideszes média hogyan esett neki a francia elnöknek három nappal korábban, hasonló bejelentés, intézkedés kapcsán. Emmanuel Macron államfő július 13-án ugyanazt jelentette be, amit ma Orbán is. Vagyis hogy minden olyan egészségügyi dolgozónak, aki napi kontaktusban van a legsebezhetőbbekkel, kötelező lesz az oltás.

Kormány média, merre van az előre?

Ez eddig rendben is volna, de a fideszes média egyből nekiment a francia elnöknek. Ezzel a címmel jelentek meg az államfő nyilatkozatát követően azonnal a megyei napilapok online változatai:

Íme Macron demokráciája: aki nem oltatja be magát, azt kirúgják.

A tudósításban “feketelevesként” emlegetik az államfői intézkedést.

A fideszes megyei lapoknak természetesen kapóra jött Marine Le Pen nyilatkozata. Az Orbánnal egy szekértáborban lévő szélsőjobbos ellenzéki politikus úgy véli, Emmanuel Macron államfő ütemterve egyértelmű: a szociális védelmi rendszer felszámolása és az egyéni szabadságjogok súlyos korlátozása. A Nemzeti Tömörülés elnöke szerint ismét a franciák fogják megfizetni az ország vezetőinek alkalmatlanságát.

Most ez a kirohanás a megyei lapok részéről Orbán bejelentése kapcsán természetesen elmaradt. Hát így fordult meg a világ a fideszes médiával ugyanazon bejelentés kapcsán három nap alatt – fejezi be cikkét a Magyar Narancs.

Kapcsolódó

 

kormánymédia

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.07.16 - 19:16
  Közvetlen hivatkozás

  Fidesz a legalja mocskos patkányokból áll, élen egy elmebeteg ,hataloméhes nárcisztikus muzsikussal, undoritó egy banda, remélhetöen utoljára rontják a levegőt ezek a prolik !!!

  Válasz
 • 2021.07.17 - 01:37
  Közvetlen hivatkozás

  Bizony, nagyon jol tette Macron elnok, amit hatarozott – nalunk mar regen igy mukodik a dolog: az osszes repteri, szallodai es egeszsegugyi dolgozonak be kell oltatnia magat, ha meg akarja tartani a munkahelyet, ugyanis toluk kerulhet ki a napi eletbe a legdurvabb virus is. Tavaly augusztusban egy olyan holgy es a csaladja lett covidos, aki a repteren a szennyesruhakat es a hasznalt eteles kontenereket tisztitotta. A ket tini gyerek miatt egy 1400 fos iskolat azonnal teszteltek, es emiatt a 4 , elkulonitett megbetegedes miatt lezartak egesz Auckland-et 10 napra, es 3 nap alatt oket is leteszteltek – masfel millio embert. Ha nem lokalizaltak es izolaltak volna a beteg csaladot, mara mar oriasi baj lenne belole az 5.2 millios szigetorszagban. A puhos megint jatszik, megint populista – ideje mar elhuznia a szar jarvanykezelesbol neki is meg az egesz sleppjenek.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.