Kormányközeli vírusgazda – Kovács Zoltán közszolga sajtótájékoztatott

Meglepő fordulat történt vasárnap az operatív törzs szokásos sajtótájékoztatóján. Úgy látszik, a kormány nem nézte jó szemmel az utóbbi napok történéseit, amikor az újságírók kérdésikkel többször sarokba szorították a tájékoztatást tartókat. Mára kirendelték a nehéztüzérséget, Kovács Zoltán “nemzetközi sajtólevelező” és államtitkár személyében.

Buga Jakab Kovács nevű ostora

A magyar újságírók ismét megtapasztalhatták, milyen az, amikor a regnáló rezsimnek elege lesz a szakszerű kérdések megválaszolásából és megsuhintja ostorát. Az operatív törzs eddigi sajtótájékoztatóin nyoma sem volt az egymást fenyegető hangnemnek, ment a nemzetközileg elfogadott macska-egér játék, ahol az újságírók egyes kérdései elől a szakember több-kevesebb sikerrel megpróbál elmenekülni.

Kovács Zoltánnál a dolgok nem így vannak

Ha neki nem tetszik egy kérdés, a maga tenyérbemászóan kekk módján azonnal kioktatja az újságírót, ezzel is bizonyítva, hogy fogalma sincs arról, hogy ki van kiért. Már szombaton érezhető volt, hogy valami készül, hiszen bármilyen hihetetlen is, egyetlen egészségügyi szakember sem képviselte a tájékoztatón az operatív törzset, melynek vezetője így nyugodt szívvel mondhatta, a felvetődő egészségügy témájú kérdésekre, hogy

ezekre nem tud válaszolni.

Kovács megérkeztével annak az útnak újabb állomására értünk,

ami néhány napja azzal kezdődött, hogy a sajtótájékoztató egyik munkatársa kicsavarta a mikrofont az RTL Klub éppen kérdező riporterének kezéből.

Kovács mai (le)szereplése csak ráerősített arra az érzetre, hogy a kormány a maga szokásos módján agresszivitással igyekszik palástolni tehetetlenségét, hozzá nem értését, koncepciótlanságát. Mégis a sajtótájékoztató talán legszomorúbb pillanata az volt, amikor az államtitkár rezzenéstelen arccal

köztudottan világszínvonalúnak nevezte a magyar egészségügyet.

Hová vezet ez az út? Aki hallani is szeretné a Kovács-arroganciát, az alábbi cikkre kattintva megteheti:

Egy hozzászólás itt: “Kormányközeli vírusgazda – Kovács Zoltán közszolga sajtótájékoztatott

  • 2020.03.17 - 14:31
    Közvetlen hivatkozás

    Ezt az emberszabásút nem is tudom miféle fajhoz soroljam, de az BIZTOS, nem ember.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük