Kovács Zoltán “ejtőernyős” jött, az újságírók mentek és új lapot gründoltak

Sehol nem szeretik – soha nem tették – a fölülről kivezényelt “ejtőernyős” főnököt. Nem lehet hálás feladat, kivéve, ha valakinek olyan az orcáján a bőr, mint a rinocéroszé. Ha mindezt figyelembe vesszük, nem kell Kovács Zoltán most éppen Nimród-főszerkesztőt félteni.

A mindenhez IS értő fregoliember

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztos lett a több mint százéves múltú vadászati szaklap, a Nimród vadászati szaklap főszerkesztője.

Mire kell Orbánéknak  a jó nevű lap?

Feltehetően propagandaújság lesz belőle a bekamuzott világkiállítást népszerűsítendő.

Gondolt egye – kettőt, hármat – a Nimród leváltott főszerkesztője,

Zoltán Attila és nemrég létrehozta a Hunor Magazin Kft.-t, hogy kollégáival tovább vigye a Nimród eddig megszokott szellemiségét. Közösségi oldalán ez olvasható:

“A „nimródosok” szerkesztőségének működése 2019 augusztusával megszűnt. Szellemiségük, az elődök és a magyar vadászmúlt iránti tiszteletük szolgáljon példaként az utódok előtt!

Munkatársaim egy részével új irányt vettünk,

tekintettel a mai kor elvárásaira, a fiatal vadásznemzedék igényeire is. Úgy gondoljuk, hogy a vadászok táborát szélesíteni szükséges azokkal, akik a vadászattal egy tőről fakadó, a természetjárással kapcsolatos szenvedélyeknek a szerelmesei. Ilyenek a horgászok, a borászok, a gombászok, a vadon termő erdei gyümölcsök szedői, a madármegfigyelők, a kutyások, a természetfotósok.

A célunk az,

hogy integráló fórumként elősegítsük az egymás közötti kapcsolatok kiépítését, hiszen az érdeklődési körük, nemkülönben a problémáik és az érdekeik összefüggnek, és számos közös ügy is foglalkoztatja a különböző táborokat.

A vadászati kultúra támogatását továbbra is a zászlónkra tűzzük

Új feladatként jelöltük ki, hogy segítsük a fiatal szakírók érvényesülését, ezért várjuk a vadászattal kapcsolatos szakmai anyagaikat, a szakdolgozatokat stb. És persze mindig várjuk az élménybeszámolókat és a szakanyagokat, a szép fotókat.

Úgy gondolom, hogy az új, online vadászújság, a HUNOR Webmagazin és a már tíz éve működő SAFARI Magazin mindennek és még sok másnak megfelelő teret szolgáltat.

Kérem Olvasóink, Látogatóink szíves támogatását, várjuk javaslataikat, kritikáikat!
Mindent megteszünk azért, hogy megszolgáljuk bizalmukat!

Dr. Zoltán Attila
főszerkesztő”

Államosítás ‘2019

2019 júniusának végén derült ki, hogy állami kiadásba kerül a Nimród. Kovács Zoltán kinevezése 2021. december 31-ig szól. A lapot a 100 százalékban állami hátterű, Egy a Természettel Nonprofit Kft. fogja kiadni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük