Kövér: a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé a teljesítményüket

Kövér László a Hír TV hétfő esti műsorában osztotta meg véleményét Magyarország szerinte napjainkat érintő fontos kérdései kapcsán. Az MTI szemléjéből többek között kiderült, hogy a Fidesz prominense szerint a tanárok béremelése ugyan szükség van, de a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket.

További Kövér-állítások

A pedagógusok helyzetéről: béremelésre szükség van, jelenlegi bérük ahhoz a munkához és felelősséghez képest, ami terheli és kötelezi őket, nem méltányos.

Ugyanakkor a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket.

Hosszú távú stratégiai kérdésként kell szem előtt tartani, hogyan lehet az iskolarendszert és a pedagógusbéreket is olyan állapotba hozni, hogy ne legyen ok az aggodalomra.

2010 után a pedagógusok voltak az elsők, akikre a Fidesz-KDNP-kormány gondolt, ám elismerte, hogy az azóta kialakult bérversenyben a pedagógusok bérezése lemaradt. Ezen a helyzeten semmilyen sztrájk nem segít, és nem lehet a meglévő jogszabályokat félretenni, egy nem létező jogi kategóriával élve polgári engedetlenségi akciót indítani.

A DK-s árnyékkormányról: Dobrev Klára az árnyékkormánnyal azt üzente az ellenzék többi pártjának, hogy vége a velük való együttműködésnek. Gyurcsány olyan „bűnökkel a háta mögött, amit elkövetett”, soha nem kerül még egyszer hatalomra. Gyurcsány Ferenc felesége már nem tud újat mondani a kormánypártoknak és az árnyékkormánnyal azt üzente az ellenzék többi pártjának, hogy vége a velük való együttműködésnek.

Európai szankciós csomagról:

„Mi nem oroszpártiak vagy oroszbarátok vagyunk, mi magyarpártiak vagyunk és magyarok, tehát a saját nemzetünk érdekeit tartjuk szem előtt”

Az európai elit most éppen tönkreteszi Európát, kérdés, miért. Ez a konfliktus most arról szól, hogyan lehet Oroszország és Európa közé egy gazdasági és politikai vasfüggönyt húzni.

„Ahova most megyünk Európában, az egy új alávetettség, új szolgaság. Az egész földrészt fogják alávetni idegen érdekeknek”.

Sokakkal együtt azon a véleményen van, hogy

ez nem egy orosz-ukrán háború, hanem egy orosz-amerikai háború, bevezetője annak a konfliktusnak, ami majd Kína és az Egyesült Államok által vezetett Nyugat között fog kirobbanni.

Különvélemény

Horn Gábor közösségi oldalán osztotta meg véleményét kövér tanárokkal kapcsolatos megnyilvánulásáról:

Kövér házmester szerint a tisztességes pedagógusok teljesítménye nem a fizetésüktől függ. Azt persze jól látjuk, hogy a tisztességtelen politikusok fizetése nem a tisztességtelenségük mértékétől függ ( lásd. pl. a legnagyobb bajok között milliókkal megemelt miniszteri, miniszterelnöki fizetéseket…):DE mi a fenétől , ha nem a fizetésétől függene egy jó tanár felkészültsége, napra készsége, nyugalma, türelme, energiái, mint a biztonságos, kiszámítható életétől, szabad iskolájától, autonómiájától?? No ezekért harcolnak az elkeseredett tanárok és ezt nem érti a havi 4 millió mellett (+ teljes ellátás.) a ‘közjogi méltóság’.

FRISS!