Az Országgyűlés elnöke egy tavalyi jászberényi lakossági fórumon érvelt ezzel a kvótanépszavazás mellett. Kövér László akkor Mesut Özilt kritizálta, amiért nem énekli a német himnuszt. A történet régi, mégis aktuális, mert azt bizonyítja, hogy a migráncsozó kormánypropaganda már Orbán kedvenc hobbiját, a focit sem kíméli.

„Ne adj’ isten, hogy konfliktus legyen”.
Kövér László szerint elég végignézni a (világbajnok) német fociválogatotton, amelyet ő inkább „Internationalelf” -nek nevezne. Ebben játszik ugyebár Mesut Özil, aki bár Németországban született, de a felmenői törökök voltak. Vagyis migráns. Kövér megjegyezte, hogy a meccsek elején Özil „tüntetőleg összeharapja az ajkát, hogy ne kelljen énekelni a német himnuszt”, bár ő német állampolgár, de töröknek vallja magát.

Szerinte Özil példája is bizonyítja, hogy csak látszólagos az integráció, a migránsok megőrzik a kultúrájukat. És bár a Németországban beilleszkedő törökökkel most nincs akkora gond, mint a terroristákkal, de „ne adj’ isten, hogy konfliktus legyen”. Szerinte felmérések is igazolják, hogy ezeknek a migránsoknak a vallási törvények előbbre valók, mint a német törvények.

Amúgy a Gelsenkirchenben született Mesut Özil hazájában a Schalke 04-ben és a Bayer Leverkusenben játszott. Tagja volt már az U19-es és az U21-es német labdarúgó-válogatottnak is, Törökországban sosem játszott. Mesut Özil 2009 óta a Nationalelfben 72 mérkőzésen lépett pályára és 19 gólt szerzett. 2012-ben a Real Madriddal spanyol bajnoki címet szerzett, 2014-ben tagja volt a világbajnok Nationalelfnek.

Mesut Özil vállaltan muszlim vallású
Németországban évek óta téma, hogy a nemzeti válogatott, német elnevezéssel a „Nationalelf” nemzeti tizenegy néhány tagja Jerome Boateng, Sami Khedira, Lukas Podolski és Mesut Özil szokta csöndben hallgatni a himnuszt. A szövetségi kapitány Joachim Löw erről már beszélgetett a játékosokkal és elfogadta a döntésüket. Az afrikai, lengyel és török felmenőkkel rendelkező játékosok természetesen teljes értékű tagjai a német labdarúgó-válogatottnak.

Közülük Mesut Özil vállaltan muszlim vallású, a londoni Arsenal FC játékosa nemrég mekkai zarándoklaton is járt, ami kiverte a biztosítékot az új német jobboldali pártnál, a bevándorlásellenes AfD-nél.

A párt elnöke Frauke Petry azt kifogásolja, hogy Mesut Özil a mekkai zarándoklaton készült képeket rakott fel a Facebook-oldalára. Petry szerint az még rendben van, hogy egy muszlim teljesíti vallása egyik kötelező előírását, de az már nem, amikor ebből közügyet csinál. Ez ugyanis a jelenlegi helyzetben egyrészt politikai állásfoglalásnak tűnik, másrészt integrációs szempontból is nagyon rossz üzenetet küld annak a rengeteg migrációs hátterű muszlim gyereknek, akik Özilben példaképet látnak.

Ismerős „érvelés”, gyakorolja vallását, csak – ha lehet – a négy fal között csinálja.

Petry szintén megemlítette, hogy a meccsek elején Özil nem énekli a német himnuszt. Ezt a szólamot vette át egy az egyben Kövér László, a Fidesz meghatározó politikusa.

Hazai vizekre evezve, a magyar labdarúgó-válogatottban a magyar gólkirály Nikolics Nemanja sem énekli himnuszt, ám ettől még nem kevésbé értékes tagja a nemzeti tizenegynek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét