Lázár János teljes testtel a magyar tenisz becsületének védelméért, amit senki nem támad, csak a pénzüket akarják megkapni a hitelezők….

Az nso.hu arról értesült, hogy szerdán az A-Z Produkció Kft. és az A-Z Tenisz Produkció Kft. kérelme alapján egy végrehajtó cég a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) összes bankszámláját megterhelte.

Ez a két cég az, amelyről a 24.hu korábban megírta, hogy

Lázár János, Magyar Tenisz Szövetség elnöke (is) közösségi oldalán reagált:

„Ellehetetlenülés fenyegeti a Magyar Tenisz Szövetséget

2020. augusztus 26-án az A-Z Tenisz Produkció Kft. kezdeményezésére végrehajtók emeltek le a Magyar Tenisz Szövetség 4 darab folyószámlájáról több mint 500 millió forintot. Az eljárást a cég 2020. július 27-én a Szövetség tisztújításának napján kezdeményezte.

A vállalkozás eljárása nyilvánvalóan rosszindulatú és ellehetetleníti a Magyar Tenisz Szövetség napi működését, veszélybe sodorja a versenyek megrendezését, a sportolóknak és egyesületeknek juttatott támogatások kifizetését.

2020. július 27-én a közgyűlésünk új elnököt és elnökséget választott,

hogy tegye rendbe a Szövetség dolgait és fizesse ki a szervezet mintegy 3,5 milliárd forintos adósságát. Az új vezetés a konszolidáció során mindenkivel együttműködésre törekszik. Az A-Z Tenisz Produkció Kft. azonban eljárását megelőzően nem kereste meg a Szövetség új vezetését, nem kezdeményeztek tárgyalást a vitatott számlák kifizetése kapcsán.

2020. augusztus 13. napján a Nemzeti Adó és Vámhivatal házkutatást tartott

a Szövetségnél és a végrehajtást kezdeményező cégnél, ahol az A-Z Tenisz Produkció Kft.-vel kötött szerződéseket foglalták le.

Alapos a gyanú arra, hogy a vállalkozás bűncselekményt követett el, megkérdőjelezhető a számlák tartalma, teljesítése, ár-érték aránya.

A Magyar Tenisz Szövetség arra kéri az A-Z Tenisz Produkció Kft. ügyvezetését,

tulajdonosát és a mögötte álló szereplőket, hogy a szervezetünk számlájáról leemelt több mint 500 millió forintot haladéktalanul juttassák vissza.

Mindenki tudja ebben az országban, hogy ezért a pénzért nem dolgoztak meg. Közbeszerzés nélkül elnyertek egy megrendelést, amelyért óriási összegeket követelnek, túlszámlázva az elvégzett munkájuk ellenértékét. Egészen bizonyos, hogy ezt a folyamatban lévő nyomozás is fel fogja tárni.

A kormány a magyar adófizetők pénzéből

sok milliárddal támogatta az elmúlt években az országban zajló teniszéletet. Kötelességünk, hogy a ránk bízott közpénzt a jó gazda gondosságával használjuk fel, arról számot adjunk és tételesen elszámoljunk. A ténylegesen elvégzett munka valós ellenértékét minden hitelezőnek ki fogjuk fizetni, ellenben nem fogunk semmilyen nyomásnak engedni, amely a Magyar Tenisz Szövetség kifosztásának folytatására vonatkozik.

Meg fogjuk védeni a magyar tenisz becsületét és mindent meg fogunk tenni több ezer tehetséges fiatal teniszező jövőjének biztosítása érdekében.

Lázár János, elnök, Magyar Tenisz Szövetség”

A Magyar Tenisz Szövetség elmúlt éveinek balhéi:

A Magyar Teniszszövetség elmúlt évei különösen a szervezet gazdálkodásával kapcsolatos, és versenyrendezési ügyei miatt volt hangos -írta a 24.hu. Ezek kapcsán

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük