2019. február 4-től a Budapest–Hatvan vasútvonal pályarekonstrukciójának munkái miatt teljesen leáll a vasúti közlekedés Pécel és Aszód között. A 2019. december 7-ig tartó időszakban a vonatok egy vágányon sem közlekednek ezen a szakaszon, mert mindkét sínpárt elbontják és teljesen átépítik.

A jó öreg busz….

Az utasok eljutását az átépítési szakaszokon vonatpótló buszokkal biztosítja a MÁV-START.
A MÁV decemberben adott tájékoztatása szerint a teljes vágányzár alatt Budapest-Keleti–Pécel, valamint Aszód–Hatvan között az elővárosi vonatok közlekednek, Pécel és Aszód állomások között pedig pótlóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótlók a vasút nyomvonalát követve, valamennyi érintett köztes állomást és megállóhelyet érintik.

- Hirdetés -

Az összehangolás folyamatban van……

A miskolci InterCityk helyett Budapest-Keleti pályaudvar–Hatvan között pótlóbuszok állnak forgalomba. Az egri, illetve a sátoraljaújhelyi gyors és sebesvonatok pótlóbuszai Hatvan–Pécel között szállítják az utasokat. A pótlóbuszokhoz csatlakozó távolsági vonatok Észak-Magyarország felől Hatvan állomásig közlekednek majd, illetve onnan indulnak vissza.

A vonatok és a pótlóbuszok menetrendjének és mennyiségének meghatározása, összehangolása még folyamatban van, erről a MÁV a hét második felére ígért friss információkat. Amint a hivatalos tájékoztatás megérkezik, azonnal közzé tesszük.

A MÁV tájékoztatása szerint február 4-től:

 • A miskolci intercityk helyett Budapest-Keleti pályaudvar–Hatvan között pótlóbuszok állnak forgalomba.
 • Az egri, illetve a sátoraljaújhelyi gyors és sebesvonatok pótlóbuszai Hatvan–Pécel között szállítják az utasokat.
 • A pótlóbuszokhoz csatlakozó távolsági vonatok Észak-Magyarország felől Hatvan állomásig közlekednek majd, illetve onnan indulnak vissza.
 • A teljes vágányzár alatt Budapest-Keleti–Pécel, valamint Aszód–Hatvan között az elővárosi vonatok közlekednek.
 • Az elővárosi vonatok helyett Pécel és Aszód állomások között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A helyi vonatpótlók a vasút nyomvonalát követve, valamennyi érintett köztes állomást és megállóhelyet érintenek a péceli és az aszódi vasútállomások között.

A 2018. december 9-i országos menetrendváltástól is módosulni fog a menetrend, december 9-től február 3-ig:

 • A miskolci, kassai, nyíregyházi és debreceni intercityjáratok a Keleti pályaudvarról 5 perccel korábban, minden óra 25. percében indulnak.
 • A sátoraljaújhelyi sebes és egri gyorsvonatok pedig minden óra 55. percében indulnak.
 • A hatvani személyvonatok indulási ideje a Keleti pályaudvarról 5 perccel korábbra kerül.
 • A Hatvanból a Keletibe induló személyvonatok egy része 3 perccel korábban közlekedik.
 • A gödöllői személyvonatok utasait Isaszeg–Gödöllő állomások között pótlóbuszok szállítják.
 • A hatvani vonal vágányzári menetrendje miatt a Budapest–Vác–Szob, Aszód–Balassagyarmat, továbbá a Budapest–Újszász–Szolnok vonalakon egyes vonatok szintén módosított menetrend szerint közlekednek.

Leállnak a vonatok, februártól jobb, ha másra száll..... 1

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét