Sorting by

×

Legyél Te is “továbbadó” – Megkaptad már az SZJA visszatérítést? Ha teheted, ajándékozd el!

Miközben Orbán Viktor és a Fidesz azzal kampányol a pénzosztogatási-cunami újabb állomásán, hogy hány gyereket nevelő családnak fizetik vissza az elmúlt évben beszedett SZJA-t, két civil elindított egy különleges mozgalmat. A “Továbbadó”  azért jött létre, hogy a civilek legalább a maguk módján igyekezzenek helyesen eljárni és ezzel jobb mederbe terelni a kormány újabb cinikus, a választás utáni időszakkal mit sem törődő pénzégetését. 

Civilek a civilekért

Váradi Luca  és  Fernezelyi Márton a két ötletgazda ilyen egyszerűen fogalmazza meg a “Továbbadó” célját:

A befizetett adónk mindannyiunk közös pénze. Ha gyereket nevelő szülőkként idén visszakapjuk az egész éves SZJA-t*, olyan helyről fog hiányozni a pénzünk, ahol nagy szükség lett volna rá. Ha megteheted, legyél te is továbbadó! Támogasd a visszakapott SZJA-dból a szívedhez közel álló szervezeteket, sajtótermékeket, mozgalmakat.

Optimizmusra ad okot, amilyen sebességgel terjed a kezdeményezés azt bizonyítva, nincs még minden veszve, ha az emberségre gondolunk, legalábbis a civilek között.

Egyre szaporodnak az ilyen és ehhez hasonló bejegyzések a csoport közösségi oldalán:

“Sziasztok, Sardi Dani vagyok a Prezi üzemeltetési vezetője, két gyermek apukája. Nekem visszajár az SZJA visszatérítés. Amikor először hallottam erről, elkezdtem fejben elkölteni a pénzt, de aztán rájöttem, hogy mindenem megvan, miközben ez az adó majd bizonyosan hiányozni fog valahonnan. Nagyon jó érzéssel töltött el az a gondolat, hogy most én dönthetek a pénz sorsáról. Az én támogatási portfóliómban a Bagázs Közhasznú Egyesület , a Habitat for Humanity, a 444 és a Telex.hu fog helyt kapni. Remélem sokan csatlakoztok a kezdeményezéshez és sok civilnek tudunk valós, kézzelfogható segítséget adni.”

Vége a “Csinálnám, de hogyan?” típusú kibúvóknak

A “Továbbadó” kezdeményezői minden létező segítséget és útbaigazítást megadnak Facebookon, és weben egyaránt:

Ha ismered a szervezet nevét az Adjukössze.hu-n található civil szervezeti adatbázisban vagy a Civil szervezetek névjegyzékében megkeresheted és sok adatot megtudhatsz róla. A támogatás átutalásához szükséged lesz a szervezet bankszámlaszámára ezt remélhetőleg a szervezet weboldalán fogod megtalálni. Ha még nem tudod, hogy kit támogatnál nézz szét az Adjukössze.hu -n található civil szervezeti adatbázisban.

Kapcsolódó

 

Legyél Te is "továbbadó" - Megkaptad már az SZJA visszatérítést? Ha teheted, ajándékozd el!

 

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.