Litvániából üzent bátran Varga Judit államtitkár Frans Timmermansnak, hogy “nemá”!

Az államtitkár asszonyt Lett-Litván körútja alatt érte a hír, hogy az Európai Unió prominensei nem hagyják szó nélkül a magyar kekeckedést. A kormány nevében fújt kígyót-békát most éppen Frans Timmermansra.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az Európai Bizottságot olyan politikusok képviseljék, mint Frans Timmermans, aki úgy kampányol a bevándorláspárti Soros-lista csúcsjelöltjeként, hogy szerinte ez nem befolyásolja függetlenségét – hangsúlyozta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára Litvániában és Lettországban folytatott tárgyalásain.

“…nincsenek “ők”, csak az Európai Unió, hiszen az asztalnál ott ül Magyarország is…”

Bizony, ezt előszeretettel felejti el a magyar kormány. Azzal próbálkoznak, hogy amit ők nem szavaztak meg, az ne is legyen érvényben, holott pontosan tudják, hogy a voksolás végeredménye nem az ő javukra billent, leszavazták őket. Ez minden náció nyelvén egyet jelent: az van érvényben, amiről a többség úgy gondolja, hogy helyes.

Az államtitkár a fentiek tudatában mégis azt mondta:

a migránsvízummal kapcsolatban az igazság az, hogy tavaly decemberben az Európai Parlament elfogadott egy határozatot, amelyben felszólítják az Európai Bizottságot, hogy áprilisig dolgozza ki a szükséges jogszabályokat. A Bizottság amikor azt állítja, hogy nincsenek “ők”, csak az Európai Unió, hiszen az asztalnál ott ül Magyarország is, akkor elfeledkeznek arról, hogy 2015-ben a kvótáról szóló döntést, Magyarország tiltakozásának ellenére, az európai szabályokat áthágva, az egyhangúság helyett minősített többséggel verték át az intézményrendszeren. Hiába ülünk ott az asztalnál, ha a szabályokat megkerülve a tagállamok feje fölött úgy hoznak döntéseket, hogy mi nem értünk azokkal egyet.

Hiába ülünk ott az asztalnál, ha a szabályokat megkerülve a tagállamok feje fölött úgy hoznak döntéseket, hogy mi nem értünk azokkal egyet

Tudják bizonyítani, csak nem teszik?

A bevándorláspárti hétpontos brüsszeli munkaterv minden pontjának létezését be tudják bizonyítani, a félretájékoztatás tehát nem a kormány, hanem a Juncker-féle politikai Bizottság sajátja.

A Lett-Litván hakni

Az államtitkár többek között Gediminas Kirkilasszal, a litván parlament Európai Ügyek Bizottságának elnökével, Neris Germanasszal, a Külügyminisztérium első miniszterhelyettesével, Vita Teraudával, a lett parlament Európai Ügyek Bizottságának elnökével, Ojars Eriks Kalninš-szal, a lett Külügyi Bizottság elnökhelyettesével és Solveiga Silkalnával, a lett külügyminisztérium helyettes államtitkárával tárgyalt Litvániában és Lettországban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük