Lövöldözés az újság szerkesztőségében – öt halott

Öten meghaltak egy lövöldözésben az Egyesült Államokbeli Marylandben. A keleti parti állam fővárosában, Annapolisban történt az eset, egy lapjának szerkesztőségében.

Capital Gazette

A lövöldözés a Capital Gazette című lap irodájában történt. Az újság az Egyesült Államok egyik legrégebbi napilapja.

Sajtóhírek szerint legalább húszan megsebesültek, amikor egy magányos fegyveres a hírszerkesztőség üvegajtaján belőve berontott a helyiségbe. A hatóságok egy gyanúsítottat elfogtak.

Sokáig pereskedett a marylandi újsággal a férfi, aki 5 embert lelőtt a szerkesztőségben

A rendőrség azonosította a lövöldöző férfit. Kiderült, hogy a 38 éves gyilkos, Jarrod Warren Ramos 2012-ben beperelte a lapot és annak egyik újságíróját rágalmazás miatt.

A lap egy évvel korábban bírósági iratok alapján arról írt, Ramos hogyan lépett kapcsolatba egy nővel a Facebookon. A férfi mocskolódó e-mailekkel zaklatta az nőt, és azt üzente neki: ölje meg magát. A férfit egyébként akkoriban ítélték el zaklatás miatt, de ő arra panaszkodott, hogy a lap nem korrekten mutatta be a dokumentumokat. Ezért perelni is próbált, de bíróság végül elutasította a keresetét. 2015-ben megint perelni akart, de akkor is elutasították. Közben a Twitteren is folyamatosan a lapot és a marylandi bíróságot támadta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük