Löw: nem azon a szinten játszottunk, amelyen szoktunk - helyszíni tudósítás - Városi Kurír

Sorting by

×

Löw: nem azon a szinten játszottunk, amelyen szoktunk – helyszíni tudósítás

Joachim Löw szövetségi kapitány abban látja az oroszországi világbajnokságon címvédő német labdarúgó-válogatott vasárnapi vereségének az okát, hogy nem játszottak azon a szinten, amelyen képesek, illetve általában szoktak – jelentette Gyuricza Róbert, az MTI különtudósítója Moszkvából.

Hirdetés

    “Valóban csalódást keltő elveszíteni az első mérkőzést. Ehhez nem vagyunk hozzászokva, de most ehhez a helyzethez kell alkalmazkodnunk”

– mondta a szakember a mexikóiaktól elszenvedett 1-0-s vereséget követő sajtótájékoztatón, a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, utalva arra, hogy az ő irányításával Eb-n és vb-n eddig mindig győztek a nyitómérkőzésükön.

“Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk…A passzok hatékonysága nem volt megfelelő, amikor pedig elveszítettük a labdát, ellenfelünk veszélyesen támadott, nagyon sebezhetőek voltunk.”

Szerinte a második félidőben valamivel jobban futballozott a csapata – mint megjegyezte, “volt néhány kapura lövésünk is” -, de úgy vélekedett, hogy nem voltak mindig kellően türelmesek.

 “Néha kicsit gyorsan fejeztünk be egy-egy támadást, nem volt türelmünk kialakítani a jobb lehetőséget.”

– fogalmazott.
Ugyanakkor elismerte, hogy sok lövést blokkoltak a mexikóiak, akik szervezetten védekeztek, és labdaszerzés után nagyon gyorsan mentek át támadásba. Kérdésre válaszolva elmondta: nem érte őket meglepetés abban a tekintetben, hogy tudták, a mexikói csapatnak jó játékosai vannak, akik magas színvonalon képesek futballozni.

Hirdetés

“A következő mérkőzés meghatározó lesz a számunkra, azt meg kell nyernünk. Most az a feladat, hogy megtaláljuk a gyengébb játékunk okát, előfordul, hogy van ilyen. Ezzel együtt nem csüggedünk, tovább fogunk jutni (…) Minden tiszteletem az ellenfélé, de az első félidőben mi voltunk a jobbak, és összességében nagy meccset játszottunk”

– hangsúlyozta pár perccel korábban Juan Carlos Osorio, a mexikóiak szövetségi kapitánya.
A kolumbiai tréner szerint az idősebb, tapasztaltabb játékosok és a fiatalabbak jó társaságot alkotnak.

“Bátran játszottunk, amikor támadtunk, és teljes szívvel védekeztünk, amikor arra volt szükség. Nagyon magas szinten futballoztunk a világbajnok ellen”

– értékelte együttese teljesítményét.
A mexikóiak sikere már csak azért is meglepetés, mert az eddigi 11 találkozójukon ötször kikaptak a németektől, ötször döntetlent játszottak velük és csak egyszer, 1985-ben egy hazai barátságos mérkőzésen sikerült felülmúlniuk őket.
A német válogatott ezt megelőzően még nem vesztette el az első mérkőzését azután, hogy világbajnok lett: 1958-ban 3-1-re verte az argentinokat, 1978-ban 0-0-s döntetlent játszott a lengyelekkel, 1994-ben pedig 1-0-ra nyert Bolívia ellen.
A németek az oroszországi vb-n legközelebb a svédekkel, a mexikóiak pedig a dél-koreaiakkal játszanak.

(forrás: MTI)

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.