Lucz Dóra és Tótka Sándor is duplázott a Vízisprinten

A kajakosoknál a kétszeres Európa-bajnok Lucz Dóra és a kétszeres világbajnok Tótka Sándor nyerte a Városligeti-tavon rendezett Red Bull Vízisprintet, majd ők ketten vegyespárosban sem találtak legyőzőre.

Az ősz első napján kiváló kajak-kenus versenyzők vették birtokba a Városligeti-tavat. A Vajdahunyadvár gyönyörű környezetében már harmadik alkalommal rendezték meg a főváros támogatásával a Red Bull Vízisprintet.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a világhírű energiaital-gyártó közös rendezvényén a sportág legismertebb szereplői versenyeztek egymással, a közönség többek között Csipes Tamarának, Balla Virágnak, Takács Kincsőnek, Birkás Balázsnak, Lucz Dórának és Tótka Sándornak is drukkolhatott. Utóbbi a tavalyi győzelmét duplázta meg 2019-ben, és azt is elárulta, mi lehet a titka a két aranyéremnek.

“A barátságos mérkőzés ellenére ez egy ugyanolyan fontos megmérettetés számunkra – mondta Tótka Sándor. – Amellett, hogy mindenki győzni akar, ez egy szuper lehetőség arra, hogy népszerűsítsük is a sportot. A helyszín tökéletes, hiszen ritkán van lehetőségünk ennyire közel érezni magunkhoz a közönség erejét.”

Tótka Sándor

Maximálisan felpörget és óriási erőt ad

Talán ennek is köszönhetem a második Red Bull Vízisprint egyéni győzelmemet, hiszen a tavalyihoz képest úgy érzem, most kevésbé voltam formában. Az elmúlt hetek, különösen a vb miatt, nagyon intenzívek voltak, a mai versenyt megelőző héten egyetlen egyszer ragadtam lapátot, azt is Moszkvában, így az utazás miatt is fáradtabb voltam” – tette hozzá a férfi kajakos szám győztese, aki nem csak egyéniben, de párban is versenyzett, utóbbiban Lucz Dórával sprinteltek egy óriásit.

Lucz Dóra testvérével Lucz Annával érkezett a vasárnapi versenyre, ahol egyszer egyéniben, majd párosban is egymás ellenfelei voltak.

„A pályán magadért kell küzdeni, így el kell attól vonatkoztatni, hogy a testvéred is a mezőnyben versenyez – árulta el Lucz Dóra, aki Tótka Sándorral párosban is elindult a versenyen. „Már az előfutamban is megvolt az összhang Sanyival, jól tudtunk együtt dolgozni és ezt a döntőre is megtartottuk, ami végül győzelemhez vezetett.”

A főváros szívében külföldi versenyzők is rajthoz álltak, többek között Lucz Dóra kedvese, az olimpiai- és világbajnok német Tom Liebschert, a kétszeres Európa-bajnok szerb Marko Dragosavljevic és az Eb-ezüstérmes litván Artūras Seja.

A női kenusoknál az az amerikai Nevin Harrison győzött két magyar, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső előtt, aki egy hete a szegedi világbajnokságon aranyérmes lett a 200 méteres sprintszámban. A férfiaknál a vb-bronzérmes georgiai Zazaz Nadiradze bizonyult a leggyorsabbnak

Természetesen a sportág magyar legendái sem hiányozhattak a rendezvényről: Storcz Botond, Hegedűs Róbert, Beé István és Horváth Gábor is vízre szálltak egy barátságos vegyes páros versenyen, ahol Keszthelyi Vivien autóversenyző, Kiss Virág fitneszmodell, Nagy Adri énekesnő és Molnár Andi műsorvezető eveztek a profik mögött.

Női kajak:
1. Lucz Dóra
2. Jessica Walker (brit)
3. Biljana Relic (szerb)

Női kenu:
1. Nevin Harrison (amerikai)
2. Balla Virág
3. Devecseriné Takács Kincső

Férfi kajak:
1. Tótka Sándor
2. Csizmadia Kolos
3. Marko Dragosavljevic SRB

Férfi kenu:
1. Zaza Nadiradze (georgiai)
2. Alfonso Benavides (spanyol)
3. Hajdu Jonatán

Vegyespáros:
1. Lucz Dóra, Tótka Sándor
2. Lucz Anna, Maxime Beaumont (francia)
3. Biljana Relic, Richard Maxime (szerb, belga)

(MKKSZ)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük