Connect with us

Voks 2024

Magyar Péter nem viccel, megvan pártja első budapesti polgármesterjelöltje

kérdés
Megosztás

Felvette csütörtökön az ajánlóíveket a Tisza Magyar Péter pártja első polgármesterjelöltje Budapesten: a XVIII. kerületben Balogh Balázst fogják indítani a június 9-i önkormányzati választáson – derült ki a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról. Rajta kívül kora délután más még nem szerepelt a Tisza Párt jelöltjei között- olvasható a Magyar Hang cikkében.

Gyors ütemben

Magyar Péter, a párt alelnöke az országjárása szerdai állomásán, Sümegen erősítette meg, hogy nemcsak az EP-választáson, hanem az önkormányzati választáson is el akarnak indulni, és fővárosi listát is fognak állítani. Azt mondta, nincs elég idejük ahhoz, hogy saját főpolgármester-jelöltet indítsanak, listájuk viszont lesz, amihez legalább három fővárosi polgármesterjelöltre van szükségük. Magyar szerint június 9-én olyan eredményt fognak elérni Budapesten, hogy a Tisza Párt képviselői nélkül senki sem tud majd többséget szerezni a közgyűlésben.

A XVIII. kerületben tolonganak a polgármesterjelöltek

A XVIII. kerületben eddig hét polgármesterjelölt jelentette be az indulását. A kerületet jelenleg vezető DK-s Szaniszló Sándor, akit a Jobbik, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd is támogat; Ughy Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje; Banga Zoltán, az LMP jelöltje; Kaldenecker György, a Mi Hazánk jelöltje; Ruttensdorfer Béla, a Jakab Péter-féle Nép Pártján jelöltje; Tabi Tünde, a Gattyán György-féle megoldás Mozgalom jelöltje; és Baranyi Gábor, a Munkáspárt jelöltje, ebbe sorba szállt modt be Balogh Balázs a Tisza párt színeiben.

Reakciók a bejelentésre

Karácsony Gergely főpolgármester a Tisza Párt fővárosi listaállításával kapcsolatban azt írta:

„Velem Budapest érdekében csak az nem tud együttműködni, aki nem akar. Ez a Tisza Pártra is érvényes. Tartom, amit mondtam Magyar Péterről: aki le akarja bontani a NER-t, az végső soron használ Budapestnek. (…) A NER lebontása akkor kezdődött, amikor öt éve létrejöttek a szabad önkormányzatok, többek között a fővárosban. Nem kellene visszarakni azokat a téglákat, amiket a budapestiek már kiütöttek a falból. A 18. kerület sokkal jobb hely lett azóta, hogy Szaniszló Sándor polgármester és csapata vezeti. A vele szemben való indulás, egy helyben ismeretlen jelölttel, nem a NER lebontását, hanem épp a visszaépítését szolgája”.

Közleményét azzal zárta: „Hajrá, Szaniszló Sándor!”

 

„Budapesti sikertörténeteket veszélyeztetni és ráindulni sikeres városvezetőkre, akik az elmúlt években szívüket-lelküket kitették a kerületükért és a benne élőkért, az a NER visszaépítését jelenti Budapesten”

– erről pedig már Kunhalmi Ágnes a kerület országgyűlési képviselője írt Facebook-oldalán. Az MSZP társelnöke azt írta:

a XVIII. kerület sikeres, békés kerület rengeteg fejlesztéssel és az embereknek adott támogatások, juttatások sokaságával. Most ezt veszélyezteti Magyar Péter azzal, hogy polgármesterjelöltet állít a kerületben.

-fejeződik be a portál írása.

Előzmény

Magyar Péter,

Szerző