Május 9. legyen a kontinensen élők közös ünnepe

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a május 9-i Európa nap a jövőben legyen munkaszüneti nap.

Az Altus dolgozói európai béreket kaptak

A Demokratikus Koalíció EP-listavezetője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Robert Schumann német származású francia külügyminiszter 1950. május 9-én javasolta az Európai Unió elődjének, az Európai Szén- és Acélközösségnek a létrehozását. Dobrev Klára hangsúlyozta, hogy idén februárban az Európai Parlament is arra ösztönözte az tagállamokat, hogy május 9. legyen a kontinensen élők közös ünnepe.

Más témában kérdezték arról, hogy a cégeinél európai béreket fizetnek-e az alkalmazottaknak. Dobrev Klára közölte, jelenleg nincsenek olyan vállalkozásai, amelyeknek lennének alkalmazottai. Hozzátette, az Altus Zrt.-nél dolgozó tanácsadók vagy gazdasági ügyvivők európai béreket kaptak.

A hazai iskolák kórházak az elsők, csak utánuk jöhet a templomfelújítás

Arról is faggatták, hogy sajtóinformációk szerint a kormány a Hungary Helps programon keresztül 8,5 milliárd forintot költött arra, hogy külföldi keresztény közösségeket támogasson. Dobrev Klára azt mondta, hogy csak akkor költene templomfelújításra, ha a hazai iskolák és kórházak olyan állapotban vannak, hogy azokban mindenkinek normális ellátást és életet tudnak nyújtani.

Kérdezték a szocialisták EP-képviselőjelöltjéről, Ujhelyi Istvánról is, aki egy kampányrendezvényen azt mondta hallgatóinak, hogy szavazzanak az MSZP-Párbeszéd listájára, ha kerítésmentes EU-ra vágynak. Dobrev Klára kijelentette, hogy a 2015-ös menekültválságot az unió megoldotta. A kerítést elbontani azonban irtózatos pénzekbe kerülne, ezért ezeket a forrásokat inkább iskolákra vagy kórházakra kell költeni – tette hozzá.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Dobrev Klára: Európa köszöni szépen, jól van. Csak egyre inkább nélkülünk…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük