A görög internetezők nem vették jó néven, hogy a BBC és a Netflix Trójáról készülő új sorozatában fekete színész játssza többek között Zeusz és Akhilleusz szerepét. A magyar kormánypropaganda ebben meglátta a pánikkeltés lehetőségét.
[mnky_ads id=”3427″]
A 888.hu egy remek cikket kanyarítottak belőle. A tökéletes cím: Ha nem vigyázunk, Zeusz után Szent István is fekete lesz” 

A tökéletes kiemelés: “A szép, új világban minden megtörténhet, vigyázzunk hát, hogy ide ne gyűrűzzön be!”

- Hirdetés -

A lényeg: “Itt érdemes egy kicsit elgondolkozni azon, milyen lenne Magyarország, ha a “haladók” irányítanák. Vajon az István, a király újragondolásába már az is beleférne, hogy István fekete, esetleg mondjuk román volt? Vagy egy új Egri csillagokban Dobó Istvánról kiderülne, hogy ő is muszlim volt, mint az ellenfelei? Talán eljutnánk oda is, Széchenyi István nő volt.”

A Vastagbőr erre eljátszott a gondolattal, milyen lenne egy fekete “István, a király” film/musical, és csinált is hozzá egy castingot…

(Forrás: Vastagbőr)
[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. “A Vajk régi magyar személynév, Szent István király pogány neve. Lehet, hogy a vaj szó kicsinyítőképzős alakja, de lehet a török eredetű Baj személynév kicsinyítő képzős változata is. A Baj jelentése gazdag, bő.”

  2. Agymosott, önfeladó libsik! Mit szólnátok egy filmről Martin Luther Kingről, Shaka Zuluról, Nelson Mandeláról, amelyben a címszerepet egy fehér játssza? Az ellen sivalkodásba kezdenétek, hogy ez rasszizmus, történelemhamisítás! De ha fehér történelmi személyt, vagy irodalmi hőst játszik egy fekete, az ok, nem? ÉS ha valakinek ez nem tetszik, azt mocskoljátok, rasszistázzátok, ti és nyugati társaitok.
    Azt ajánlom, hogy álljatok egymással szembe, és köpjétek szembe egymást.
    És kretén hülyék vagytok. Nem keltett senki pánikot, csak feltett egy kérdést.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét