Orbán Viktor metamorfózisa, avagy az igazi coming out

Hát nem is tudom, sok minden jár most az emberek fejében a magyar miniszterelnökről, aki egy nagy-magyarországos szurkolói sálban jelent meg vasárnap a magyar-görög meccsen. „Revizionista?” „Fasiszta?” „Provokátor?” „Békétlenséget szító?” „Nekiugrik egész Európának, miközben alig bír előjönni Putyin hátsó fertályából?” – mondogatják sokan idehaza és szerte Európában – kezdte Perintfalvi Rita teológus közösségi oldala bejegyzését, amiben arra vállalkozott, hogy megfejti az Orbán-ötlet elő- és utóéletét.

“…gyerekként nem gondoltam volna, hogy a Lúdas Matyi nem csak mese, hanem prófécia is!” – Fidesz-irány a középkor, ami előre van…?

„A történelmi hagyományokra, a történeti alkotmányunk vívmányaira való tekintettel” vármegyékre nevezné át Kocsis Máté a megyéket. A Fidesz frakcióvezetője kedd este nyújtotta be az Alaptörvény-módosítási javaslatát, amelyben ez a változtatás is szerepel.

Osztie plébános: annak, hogy imádkozunk az ország miniszterelnökéért, mi köze lehet a pártpolitikához?

Osztie Zoltán plébános, teológus biztosra veszi, hogy a kormányfő születésnapján tartott miséikkel hosszú évekre visszamenőleg hozzájárultak a Fidesz kétharmados győzelmeihez. Visszautasítja ugyanakkor a feltételezést, hogy a miniszterelnök személye körül vallási kultusz épülne.