Megőrül az időjárás - Semmi jóra ne készüljön - Városi Kurír

Sorting by

×

Megőrül az időjárás – Semmi jóra ne készüljön

Nem egyszerű időjárás vár ránk már keddtől kezdődően. Jön a hidegfront, méghozzá minden rá jellemző “finomsággal” együtt, hogy csak néhányat említsünk lecsapnak a záporok, zivatarok.

Hirdetés

Hétfőn délután

Döntően napos idő lesz, helyenként átmeneti felhősebb időszakokkal. Estig számottevő csapadék nem hullik, a légmozgás gyenge marad.

Késő este, éjjel gyors mozgású hidegfront érkezik, hatására nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan, egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, valamint zivatarok. Reggel már a keleti országrészben is várható kisebb eső, zápor.

Kedd

Az éjjel érkezett hidegfront alakítja időjárásunkat. Az ország középső sávjában erős ÉNY-i szélre, erősen felhős, borongós időre, a Dunántúlon délután már napsütésre is számítani lehet. Sokfelé várható eső, záporeső, néhol egy-egy zivatar. Zivatarra legnagyobb esély délnyugaton van.

Éjjel elhagyja térségünket a front, megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. Keleten is megerősödik az É-i szél.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

hétfő délután +24 – +29,

kedd reggel +12 – +16,

kedd délután +17 – +26,

szerda reggel +7 – +13 fok körül alakul.

Ezt követően

Szerdán, csütörtökön túlnyomórészt napsütéses, de eleinte az évszakos átlagnál pár fokkal alacsonyabb hőmérsékletű időre van kilátás, keleten még élénk, majd legyengülő széllel, erős UV sugárzással. Csapadék nem hullik.

– Pénteken fátyolfelhős ég, időnként szűrt napsütés lesz jellemző. Említést érdemlő csapadék ekkor sem valószínű, de délután, este a nyugati határszélen előfordulhat egy-egy zápor, illetve zivatar. Kellemes, nyárias idő alakul ki, emelkedő hőmérséklettel.

– Szombaton előreláthatólag egy hidegfront érkezik, délutántól elszórtan heves zivatarokkal, szélerősödéssel. A front előtt helyenként 30 fok köré emelkedhet a hőmérséklet.

– Vasárnap kissé hűvösebb, változóan felhős-napos, az ország középső sávjában szeles időre lehet készülni.

Biometeorológia

Kedden hidegfronti hatásra számíthatunk, sokfelé esővel, záporokkal, néhol zivatarral. A frontra érzékenyeknél fejfájás jelentkezhet. A csapadék a szív és érrendszeri betegeket viselheti meg. A helyenként megerősödő szél ingerlékenységet okozhat. Kirándulást erre a napra ne tervezzenek.

Esernyőt vigyenek magukkal!

Forrás

(Ez történt eddig!)

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.