Megőrült az időjárás! Három nap tavasz, aztán ismét itt a tél

Alapvetően erősen felhős, borongós idő várható, csak az ország északkeleti része fölött vékonyodhat el olykor a felhőtakaró, és süthet ki rövid időszakokra a nap.

Felfelé a lejtőn!

Szerda napközben kissé mérsékeltebb, de továbbra is élénk lökésekkel kísért K-ÉK-i szél mellett még télies jellegű időre készülhetünk. Alapvetően erősen felhős, borongós idő várható, csak az ország északkeleti része fölött vékonyodhat el olykor a felhőtakaró, és süthet ki rövid időszakokra a nap. Az időszakos hószállingózás, gyenge hóesés várhatóan az ország délnyugati, déli harmadára húzódik vissza a nap folyamán, másutt nem várható számottevő csapadék. A nap folyamán időnként gyenge havas esőbe, szitálásba is válthat a csapadék halmazállapota.

Éjszaka is alapvetően felhős marad az ég, fagypont köré csökken a hőmérséklet. Hószállingózás, időszakos havazás a nyugati, délnyugati határvidéken valószínű, másutt nem várható csapadék.

Csütörtökön megkezdődik a fokozatos enyhülés. Az ország nagy részén még marad a felhős, borongós időjárás. A Tiszántúlon lehet számítani tartósabb napsütésre, másutt csak alkalmanként bukkanhat elő a nap. Reggel, a nyugati határvidéken még lehet kisebb hóesés, de fokozatosan megszűnik. Az ország túlnyomó részén nem hullik csapadék a nap folyamán. A délnyugati térségben is gyors olvadás jön. Éjszaka tovább vékonyodik, csökken a felhőzet felettünk, reggelig már csak nyugaton marad borult az ég. Fagy csak elvétve lehet.

A hétvégén felhőtlen tavasz lesz!

– Pénteken és a hétvégén előreláthatólag visszatér a napsütés és a március végének megfelelő hőmérséklet, sőt pár fokkal az évszakos átlag fölé is melegedhet a hét legvégére. Gomolyfelhősödések mellett elvétve előfordulhat egy-egy futó záporeső, de jelentős mennyiségű csapadék nem várható.

Lefelé a lejtőn!

– Hétfőn erős hidegfront érkezik térségünkbe felhősödéssel, kezdetben záporokkal, zivatarokkal, majd északnyugaton az eső havazásba vált át. Megerősödik az északi, északnyugati szél.

– Kedden előreláthatólag hideg, téli időre számíthatunk borult éggel, sokfelé havazással, keleten néhol havas esővel. A havazás mennyisége bizonytalan. Élénk, erős északkeleti szél fúj.

– Szerdán, a Dunántúlon havazás, keleten kisebb eső valószínű.

– Csütörtökön, pénteken országszerte mérsékelt enyhülés a legvalószínűbb, de borult marad az ég, és eső is előfordulhat.

Közlekedés meteorológia

Szerdán az ország délnyugati harmadán téli útviszonyok, havas, csúszós utak nehezíthetik a közlekedést. Az ország túlnyomó részén száraz utak, de olykor erős lökésekkel kísért K-ÉK-i széllökések fokozzák a balesetek kockázatát.

Csütörtökön az időjárás számottevően nem veszélyezteti a közlekedést, de a délnyugati országrészben az olvadó hó nehezítheti az autósok dolgát.

Tavasszal nem árthat!

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük