Sorting by

×

Megszólalt Hadházy Ákos: a kudarc oka közös

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Zuglóban a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös támogatásával szállt harcba a mandátumért.

A közpénzlopást és a korrupciót évek óta üldöző szekszárdi állatorvos a XIV. kerületben számára ismeretlen terepen fölényesen nyert az előválasztáson, majd vasárnap meg is szerezte az országgyűlési mandátumot. Ráadásul Hadházy Ákos 53 százalék fölötti szavazataránnyal nyert Borbély Ádám ellen.

Hadházyra 27 687, míg Borbélyra 19 181 zuglói választópolgár adta le voksát.

Hadházy: sajnos van két dolog, amit gyorsan helyre kell tenni

Azok az ellenzéki vezetők, akik akár bújtatottan, akár durván a miniszterelnök jelöltre akarják kenni a kudarcot, nagy tévedésben vannak.

A kudarc oka ugyanis közös: az elmúlt években alig-alig tettünk valamit a propaganda legyőzéséért, a tisztességes választás feltételeinek kikényszerítéséért.

Elhitettük magunkkal és a választóinkkal, hogy az összefogás önmagában elegendő a propaganda , a mérhetetlen sok pénz és a csalások által megsegített Fidesz legyőzésére.

Márki-Zay Péter maga kérte, hogy a családjával álljon ki a színpadra

A miniszterelnök-jelölt ezzel akarta megüzenni, hogy maradnak, üzenni azoknak, akik az ország elhagyását fontolgatják. Bár kétségtelen, hogy nem sok politikus volt ott a záró beszédet meghallgatni. Rosszabb esetben a közös miniszterelnök jelöltet hibáztató poszton dolgoztak éppen.

Ahogy tegnap is írtam: a következő hetek döntő fontosságú kérdése, hogy a pártok a bűnbakkereséssel lesznek-e elfoglalva, vagy pedig felismerik, hogy egyetlen út cselekvő ellenállással kikényszeríteni a propaganda leállítását és a tisztességes választások feltételeit.

Forrás

Kapcsolódó

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.