A Város Kurír elsők között számolt be arról, hogy kedden este magas lázzal szállították kórházba egy menetrend szerint a Liszt Ferenc reptérre érkező kínai járat pilótáját. Megszületett a vizsgálati eredmény.

A vizsgálat elsősorban a koronavírusra koncentrált

Az Emmi közleménye szerint már láztalan és panaszmentes az a kínai pilóta, akit kedd este a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállítottak a László Kórházba, ahol a szigorú protokollnak megfelelően azonnal elkülönítették őt.
Azt írták: bár már az első vizsgálat is arra utalt, hogy a jó általános állapotban lévő kínai férfi nem az új koronavírustól betegedett meg, ettől függetlenül megfigyelésre és további vizsgálatok elvégzésére felvették őt a László Kórházba. Szerda reggelre már láztalan és panaszmentes lett. Nincs koronavírus-fertőzésre utaló jel a kínai pilótánál.

Egy kis ön-fényezés sose árt

A minisztérium egyúttal felszólította az ellenzéki pártokat, hogy “ne használják fel pártpolitikai céljaikra a Kínában zajló koronavírus-járványt, és fejezzék be a hangulatkeltést”.

“A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a beteg nem volt eszméletlen a repülőtéren, lázas volt ugyan, de mindvégig járóképes maradt” – hangsúlyozták.
Az Emmi szerint ez az eset is igazolja, hogy jól működik a magyar járványügyi rendszer. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kijelölt intézményben azonnal izolálták a beteget, és megkezdték a vizsgálatát. A mintát szerdán már az NNK laborjában vizsgálták, várhatóan délután lesz meg az eredmény, amiről azonnal tájékoztatást adnak.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járványt, a nemzetközi jelentéseket és ajánlásokat, és szükség esetén megteszi a további intézkedéseket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét