Pécs példát mutatott az országnak

Még nem tudni, lesz-e újraszámlálás. Jelen pillanatban úgy néz ki, a  Fidesz győzött. Sokan teszik fel a kérdést, hogyan tovább, van-e tovább? Van.  Négy év. Többen mondják, elmennek az országból.  A külföldi álláskeresések megnégyszereződtek a portálokon.
 

Én nem megyek

 Nem bírok. Kell, ha reggel kinézek az ablakon, lássam a Mecseket. Tudom,ott kanyarognak a Mandulás útjai, ahol annyit futottam. Ahova elvittem a gyerekeimet is edzeni. Hiányozna az a kis szürke utca, az Alkotmány utca, amelyik tele van csodás,   és megrendítő történetekkel. Hiányozna a Platán,  ahol ugyanolyan szerettel csapunk egymás kezébe, mint húsz évvel ezelőtt.  Megdöglenék nélkülük.
 

De Pécsett történt valami

Az utolsó előtti pillanatban mi pécsi polgárok rájöttünk, hogy a hivatásos politikusok csak faszolognak parlamenti helyeiket féltve. Megszerveztük az ellenállást a Fidesz hatalmas médium nyomása ellen. Újságírók, autószerelők, taxisok,tanárok, jogászok, orvosok, és szobafestők stb . A Facebbokkon,az utcákon,a kozmetikákban,a fodrászoknál. Ezt külön köszönöm lányok! Persze kellett egy alkalmas, független jelölt. Ő Mellár Tamás jobboldali, közgazdász professzor volt.
 Mellár  bejutott, legyőzve a fideszes Csizi Pétert. Mi volt a titka győzelmének? Ugyanaz, ami a Fidesz országos győzelmének. A gondolkodás,  a szabadság vagy ezek hiánya.I tt az LMP-s, Jobbikos polgár is átszavazott egyéniben. A szavazók összetételében hasonló a minta rajzolódik ki, mint országosan. Mellárra főként a városiak szavaztak. Csizit pedig legtöbben a környező kis falvakból támogatták. Tudjuk, hogy a Fidesz szavazótáborát döntően az alulképzett,vidéki emberek alkotják.Őket a legkönnyebb meghülyíteni,megvenni Erzsébet utalvánnyal a jó Királynak.
De Pécsett vannak szakmunkásképzők. Még. Gimnáziumok. Még. Itt az egyetem több karral. Ahol nap mint nap látjuk, hogy az Orbán által pont Pécsett emlegetett,elutasított “kevert társadalom” megvalósult. Békében élünk egymással. Naponta látom,ahogy a házunk előtt sétál az orvosi karról sok “ferde szemű”, muszlim arab, meg “rohadt nigger.” Jó nézni őket.Fiatalok, vidámak.Csak gazdagabbak leszünk tőlük.
Szóval itt nyert a gondolkodás, és a szabadság. Egy demokráciában a parlament nem működik pártok nélkül, mert kellenek szervezett csatornák az akarat kinyilvánítására. A pártok szálljanak magukba, értékeljék át saját szerepüket!  Mi civilek pedig tegyük azt, amit most megcselekedtünk! Tartsunk össze, védjük meg egymást, és harcoljunk! Utolsó töltényig. Minden nap.
Lesz-e újraszámlálás nem tudni, de Pécs példát mutatott az országnak.  A jövő útját.
Köszönöm nektek pécsi polgárok!
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük