Városi Kurír

A napi fontos…

Állati

Hétfőtől a magyar Google-n a legkeresettebb szó: kivándorlás

óriáscég
Hirdetés

Az euforikus Fidesz-hangulatban senkit nem érdekel a választópolgár, ő már megtette (?) amire tartják, legközelebb 3,5 év múlva lesz rájuk szükség, addig csak a baj van velük. Csakhogy az egyes ember nem így gondolja. Az “X”, az “Y” és a “Z” és azok szülei, nagyszülei kiváltképp.

Hirdetés
Hirdetés

Ha csak a “nyóc elemis” marad….

Azt értem, hogy “kezelhetőség” szempontjából az az ideális, ha minél egyszerű-agyúbb a delikvens, így Orbánék beletöltik az aktuális gyűlölet-adagot, és ő önműködően megy, terjeszt, szóval működik. Ám az ország fejlődése szempontjából nem épp ők az ideális célközönség, feltéve, hogy maradnak még kerítésen belül olyanok, aki egy európai szemléletű Magyarországon akarnak élni. Félő, hogy ez nem pont így lesz.

A középiskolákban a hétfői nap java része azzal telt, hogy a srácok letargikusan hitetlenkedve csámborogtak óráról órára és az éppen aktuális tanártól igyekeztek megtudni, hogy neki mi a véleménye. A tanerők általában szűkszavúak voltak – a falnak is füle van! – de azért az egyértelmű volt, hogy nem így képzelték a szép új jövőt.

“Y” és “Z” generáció és a szülők, nagyszülők, szóval mindannyian

A “Z” generáció tagjaira még nem figyelt fel az Orbán rezsim, hiszen ők most cirka 14-15 évesek, tehát nem voltak potenciális szavazók. De a következő választásra – ha lesz – beérnek. Körükben is igazán számottevő a felzúdulás, ők még úgy képzelik, hogy az ég kék, a fű zöld, a politikus nem sumákol és hazudik. A mostaniak pedig egyáltalán nem ezt sugározzák feléjük. Egy általuk kedvelt közösségi oldalon ez olvasható:

A kommentekből:

“Én soha nem politizáltam nyíltan. De. Amikor körülöttem minden ismerős, minden belájkolt blogger (macskák, kutyák, malacok, írók, orvosok), releváns színész, zenész, közéleti személyiség, minden véleményformáló állampolgár, de akár az Erzsébet utalvánnyal megvesztegethető (lenne) korosztály is, és tényleg mindenki igent mond a kormányváltásra…………. akkor hogy lesz ebből kétharmad?????”

“Mert nem a szavazat dönt,hanem az,hogy ki számolja a szavazatokat.”

“Egyetértek. Nem lemondani kell, hanem felállni és ütni az asztalt. Elvileg kormányt váltottunk, mert 100ezerrel többen szavaztak ellenük, de a választási rendszer sajátossága miatt ők győztek. Ezt a szeretlekmagyarorszag osztotta meg itt Facebookon. Tehát az ellenzék álljon fel és képviseljen minket ha már rájuk szavaztunk!!”

Javasolnám az elektronikus szavazás bevezetését! De nem ám úgy, hogy “majd a végén összesítünk”! Nem! Érintőkijelzőn szavazhat, a polgár, ami egy kijelzőn, az adott választási körzet helyszínén AZONNAL látható. Így nem lehet se csalni, se hekkelni. ui.: az egész hercehurca gyorsabban lezajlana, és biztosan tiszta maradhatna (a megvásárolt szavazatoktól eltekintve)”

Következzen egy poszt, ami az első nyomán született:

Ha nem állunk fel a fotelből, mindenkit bevarrhatnak. Kövesd az oldalamat, mert a sajtó már régen nem szabad.

Rékasi: Az osztálytársaimat megzsarolták…

Rékasi: április 8. az utolsó lehetőségünk a békés kormányváltásra. Ha ez nem történik meg, másnap találkozunk az utcán

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Comment here