Mélytorok: a Nestlé-termékek 60 százaléka egészségtelen - Városi Kurír

Sorting by

×

Mélytorok: a Nestlé-termékek 60 százaléka egészségtelen

A Nestlé elsimerte belső dokumentumaiban, termékeinek több mint 60 százaléka nem egészséges – írja a Portfolio a Financial Times-ra hivatkozva. A cég termékei, mely között rengeteg ismert és közkedvelt élelmiszermárka fellelhető, főként a túl sok cukor és só miatt nem tekinthetők egészségesnek.

Hirdetés

3-ast kaptak….

Az ausztrál egészségügyi pontozásos rendszerben mindössze 37 százaléka kapott 3,5 feletti pontszámot a vállalat termékeinek egy felsővezetők között keringő belső prezentáció szerint. A pontrendszer, melyet nemzetközi szinten rengeteg cég felhasznál 1-5-ig terjedően pontozza az egyes ételeket és termékeket. Ezt a 3,5 pontszámot a Nestlé az egészség definíciójának küszöbeként határozta meg kiszivárgott dokumentumaiban, azonban az általa gyártott termékek majdnem 70 százaléka nem éri el ezt a küszöböt.

Legrosszabban az édesség- és jégkrémtermékek teljesítettek, utóbbi 99 százaléka nem érte el a kívánt pontozást.

Jobban teljesítettek azonban a víz és tejtermékei,

előbbi 82 százaléka, tejtermékeknek pedig 60 százaléka éri el a 3,5-ös értéket.

A Nescafe, Maggi, Nesquick, Balaton szelet, Smarties, Boci csoki, Cini Minis és a Liont is gyártó óriásvállalat az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtott végre annak érdekében, hogy termékei egészségesebb szintet érjenek el,

de a vállalatnak a prezentáció tanulsága szerint még rengeteg dolga akad.

A Financial Times ugyanakkor kitér arra is, hogy a vizsgált termékekben nincsenek benne a Nestlé bébiételei, állateledelei, kávéi és a bizonyos egészségügyi problémákkal küzdők számára kialakított speciális táplálékok. Ezt tehát azt jelenti, hogy a Nestlé éves bevételének mintegy felét érintik a kiszivárgott adatok.

Friss hírekért kattintson! >>>>

Éredekesség: hatalmas Szijjártó-bejelentés 2020 októberéből ….

Közel 50 milliárd forint értékű beruházás veszi kezdetét a Nestlé Hungária büki gyártóközpontjában, amely a világ több mint 50 országát látja el állateledellel. A modern magyar piacgazdaság egyik legnagyobb, a pandémia miatt kialakult válsághelyzet ellenére megvalósuló élelmiszer-feldolgozóipari beruházása 160 új munkahelyet is jelent majd a térségben, miközben tovább erősíti a magyar nemzetgazdaság regionális teljesítményét.

 

 

nestle

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.