Kerítésen túlKiemelt hírek

Figyelmeztető táblák a bécsi iszlám mecsetek környékén – működésben az iszlámtérkép

iszlámtérkép

Ahogy arról mi is beszámoltunk hatalmas felzúdulást váltott ki pró és kontra az osztrák közéletben az az elképzelés, hogy jelöljék meg országszert az iszlám intézményeket, ez lenne az úgynevezett “iszlámtérkép”. Szerdán figyelmeztető táblák jelentek meg Bécsben a mecsetek és az iszlám egyesületek előtt a fenti térképre hivatkozva.

Az iszlámtérképről:

Susanne Raab integrációs miniszter életveszélyes fenyegetést kapott a közösségi médiában. A kormányhoz tartozó politikai iszlám dokumentációs központja által a múlt héten bemutatott “iszlámtérkép” miatt.

Az iszlámtérkép már az elmúlt napokban komoly vitákat váltott ki – most ismeretlenek figyelmeztető tábla kampányt indítottak Bécs szerte, nagy megrökönyödést okozva.  A kézzel készített táblák kartonból készülnek és lamináltak a szövegük pedig

“Figyelem! Politikai iszlám az Ön közelében”.

Az alábbiakban  az iszlám térképre hovatkoznak, amelyet a Politikai Iszlám Dokumentációs Központ hozott létre.

Nyilvánvaló, hogy az ismeretlenek az akció segítségével tovább akarják táplálni az iszlám  okán ismét fellobbant tüzet.

Néhány napja:

A  Bécsi Egyetem is elhatárolódott a projekttől azzal, hogy megtiltotta saját logójának használatát a honlapon, amint arról az ORF. pénteken beszámolt. Heinz Engelnek, a Bécsi Egyetem rektorának is problémái vannak az “iszlámtérképpel”.  A Rektor különösen az” impresszumtól ” határolódott el, attól amely egyedi egyesületekről vagy mecsetekről szóló információk “jelentését kéri”(oe24)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ez is Bécs

iszlámtérkép

About Author

Szólj hozzá!