Menekültek a jövőből

Több, mint 13 évvel ezelőtt került adásba a Lost televíziós sorozat első epizódja, majd az ikonikus show 6 évadot követően egy sokáig emlékezetes fináléval búcsúzott. Most egy hasonló történet készült, amelyben a karakterek menekültek, de a jövőből.

A hollywoodi sorozatgyártás

azóta tartó reneszánszában már számtalan történet feldolgozását, sokszor a színét és a fonákját is láttuk a hol kreatív, hol csapnivaló történetmesélésnek.

Az abc 2018-ban ismét nekifutott egy misztikus – sience-fiction sorozatnak, a csatorna természetesen úgy próbálja meg eladni a Jay Beattie és Dan Dworkin által kreált szériát, mint a Lost utódját.

Spoiler nélkül már az alaphelyzet is rendkívül figyelemre méltó,

amelyből az első két rész alapján sokfelé ágazhat el a történet és ha be merik vállalni egyes karakterek egyéni élettörténeteinek a bemutatását, akkor a siker nem maradhat el. Emlékezzünk csak vissza a Lost ebben és a felvillantott emlékképekben nagyon erős volt.

Az alaphelyzet szerint egy brit-kolumbiai elképzelt kisváros tengerpartján emberek százait veti partra az óceán, a sok száz áldozat mellett 47-en túlélik az incidenst.

Hamarosan kiderül, hogy a térségben nem süllyedt el tengerjáró hajó, nem zuhant le repülőgép. A rejtély kulcsát maguk a túlélők adják meg.

Ők menekültek és a jövőből érkeztek.

olyan apokaliptikus, elképzelt Amerikából, ahol tömegmészárlás, holokauszt fenyegeti az emberiséget.

Ami igazán érdekes, hogyan viszonyul hozzájuk egy kisváros közössége, mit akarhat tőlük a belbiztonság. Ha a tényleg a jövőből jöttek mit tudnak elmesélni a ma élőknek.

Ironikus módon a készítők a XXI. század elejét a “Hosszú Béke” időszakának hívják, ami onnan, 2187-ből nézve már megszépítő messzeségben van.

A szereplők közül a becsületes helyi seriff Steve Zahn (Treme) mellett feltűnik Sandrine Holt (The Returned), mint FBI ügynök, illetve Natalie Martinez (Under the Dome), aki a jövőből érkezett.

A “The Crossing” teljesen hagyományos sorozatként hétről-hétről kerül az abc képernyőjére.

Hasonló téma:

Bennünk élő démonok – Paolo Genovese, a filmvilág pszichológusa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük