Mengele, az auschwitzi horror-doktor halálára

Az auschwitzi haláltábor kegyetlen, megszállott orvosa tömegeket pusztított el értelmetlen és esztelen emberkísérletei közben.  Dr. Mengele még halála után sok évvel is az egyik legkeresettebb náci tömeggyilkos volt.

Dr. Nyiszli Miklós drámai vallomása

Az jóérzésű emberek, és nem csak az áldozatai, hozzátartozói, ismerősei, de azok is, akiket nem üldöztek Hitler nevében, képtelenek voltak elfogadni, hogy egy ilyen szörnyeteg megúszhatta a hivatalos felelősségre vonást.

Mindeközben a Halál angyala – több más náci gyilkoshoz hasonlóan – Dél-Amerika vendégszeretetét élvezte.

Mengelét 1943-ban nevezte ki az auschwitzi haláltábor főorvosává Heinrich Himmler, az SS vezetője, a harmadik birodalom második embere. A doktor feladata volt többek között, hogy a rámpánál várja az emberek százezreit szállító halálvonatokat, és az azokról leszállókról egyetlen pillantással eldöntse, kényszermunka, vagy a krematórium legyen-e a sorsuk. Másik, számára sokkal fontosabb munkája az übermentsch, a német fajú árja laboratóriumi kikísérletezése volt, ez a „munka” sok ezer emberi életet követelt. Különös megszállottság jellemezte iker-kísérleteit.

A náci gyilkos rémtetteinek  részletes leírását dr. Nyiszli Mikós 1946-ban kiadott , elborzasztó önéletírásából az Dr. Mengele boncolóorvosa voltam az auschwitzi krematóriumban című könyvből ismerhette meg a világ.

 

https://youtu.be/q4HyZVHJrxQ

A „Halál angyalának” menekülése

Az őrült tömeggyilkos a világháború után rettegve menekült egészen Paraguaiyig, ahonnan később Brazíliába települt át, ahol álnév alatt élt. 1979. január 7-én halt meg, úszás közben agyvérzést kapott és megfulladt. Családja olyan sikeresen titkolta el a halálát, hogy az 1980-as években megújították az ellene szóló elfogatási parancsot, és a fejére kitűzött díjat 10 millió német márkára emelték.

Többek egybehangzó visszaemlékezése szerint soha nem volt lelkiismeret furdalása, dacára a rémtettek sorának, amelyeket elkövetett, részt vett bennük, illetve érzéktelenül asszisztált hozzájuk.

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Mengele, az auschwitzi horror-doktor halálára

  • 2018.02.19 - 14:03
    Közvetlen hivatkozás

    Orbán Viktor viszont nem Mengele.
    Igaz, hogy a magyarság egységéről beszél, elfeledve a kőszén-fekete cigányokat, vagy zsidókat, szlovákokat stb. stb.. de eközben úgy védi egységes keresztény kultúránkat, hogy 300ezer dollárokért idegeneket telepít be, KÖTVÉNYES, azaz visszafizetendő alapon…. Kínainak, orosz bűnözők, arabok jöhetnek ezerszámra, a fizetős szisztéma szerint, és a kötvényük ellenértékének átnyújtása pillanatában még a magyar állampolgárságot is megkapják…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük