Merkel von der Leyen, mint Orbán politikai prostija és Kulka

BMW gyár Debrecenben, Mercedes üzem Kecskeméten stb. Orbán és nacsalnyikja hangosan üdvözlik mindig a nagy német befektetőket, a kormányzati sikerpropaganda látványos kitörései ezek. Elmondják, hogy Európa vérkeringésében vagyunk, és munkahelyeket teremtünk a magyarnak, tehát megint valami nagyon jót tettek a hazával.

Az is kiderült, persze elsőre nem egyenesen a kormánytól,

hogy az elmúlt évben mi volt a német fegyveripar legnagyobb vásárlói. Akinek nem tűnik fel, hogy itt valami nagy gáz van, az teljesen hülye. A Horthysta, triaononozó Nagymagyarország álomokat kergető hibbantakon kívül, minden normális ember tudja, hazánk soha nem lesz katonai nagyhatalom Európában. Nem is kell legyen! Meg van itt pár más hely, amire a pénzt el lehetne hasznosabban költeni, pl, az egészségügyre, oktatásra, utakra, metróra, vasút felújításra stb.

De ha elkezdünk számolni, akkor még furcsább eredmény jön ki

Ha idejön egy német autógyár pl. Kecskemétre, akkor adókedvezményeket kap, sokkal kevesebbet fizet, mint egy magyar üzem. Közben megy a kormányzati propaganda arról, hogy a szemét multik kiviszik az országból a hasznot, meglopják a magyart. Ezen túlmenően a kormány építi ki a gyár működéséhez szüksége infrastruktúrát, pl. utakat stb. Persze ezeket is a Mészáros-Orbán érdekeltségű cégek, tehát mindjárt a folyamat elején lopnak egy hatalmasat.

Továbbá pénzbeli támogatást is kapnak milliárdos nagyságrendben, mondván ez a haza érdeke. Róna Péter oxfordi közgazdász professzor, az Angol Bank volt titkára már évekkel ezelőtt kiszámolta, hogy minden autógyári munkahelyre összességében kb. 10 millió magyar forint megy el.

Tehát 5-6 évre kifizeti így a kormány az ott dolgozók bérét előre a cégnek a cég helyett!

Szóval akárhogyan is nézzük, ez számszakilag nem éri meg nekünk,

hanem pusztán összeszerelő üzemmé válik az ország egy része, a profit meg kimegy. A magyar gazdaság fellendítése céljából sokkal hasznosabb lenne, ha a propagandában hangsúlyozott kis-és középvállalkozásokat támogatnák ilyen összeggel akár alanyi jogon. De nem teszik. Vajon miért? Elárulom.

Egy kisvállalkozónak csak egy szavazat van a választáson, és ennek nincs akkor súlya Európában sem, mint egy német autógyárnak.

De Orbánnak megéri

Elmondom miért. Mikor átalakítja a jogrendszert, az egész államszervezetet saját kényére kedvére, a demokrácia, és jogállam eltiprásával, akkor a művelt nyugat mindig felhördül. A civilek üldözése, a CEU kinyírása, a bíróságok függetlenségének elleni támadások idején Angela Merkel német kancellár, majd az Európai Unió elnöki székére áhítozó, és azt meg is kapó Ursula von der Leyen az ügyek kirobbanásakor mindig habzó szájjal mondja a magáét.

Aztán közlik, hogy megvédik a jogállamot, az európai értékeket stb. Majd eltelik pár hónap és leülnek a Főmérnökkel vagy egy fullajtárjával, pl. Szijjártóval. Ennek pedig mindig az a vége: “Ejnye, Ejnye Vikikém, már megint rosszalkodtál?! Hát szabad ilyet?! De azért mi szeretünk téged! Úgyhogy nyugodtan csináld tovább, a polgáraid, meg a jogállam le vannak sz…a!

A két időpont között ugyanis mindig történik valami

Merkel von der Leyen pontosan tudja, hogy amit Orbán csinál, az nem demokrácia, nem jogállam, nem az uniós értékek tiszteletben tartása, hanem egy diktatúra iránya. De a fölhördülések után megjelenik náluk egy jól öltözött úr Rolexxel a kezén és közli, ha ezt csinálják tovább, akkor a következő választáson pucér fenékkel indulhatnak, mert a német ipari tőke nem ad nekik sem burkolt, sem látható támogatást, aztán a pártjuk elmehet a francba. Közlik velük, hogy ne ugráljanak, mert ezzel a nagy német multik Magyarországon megszerezhető extraprofitját veszélyeztetik. Erre aztán Merkel von der Leyen lekushad!

Szóval Orbánék által erre a célra költött hatalmas pénzek valakinek mégiscsak megérik

De az nem a hazánk, hanem a Vezér személyes hatalma. Viktor a magyar adófizetők pénzén prostituálja Európa legnagyobb gazdasági hatalmát, aki ezért feladja saját elveit. Lenin azt mondta helyesen, hogy a háború a külpolitika folytatása más eszközökkel. Igaza volt. Orbán viszont önzően gondolkodik. Szerinte a külpolitika a belpolitika folytatása más eszközökkel! Magyarországnak jelenleg nincs értékelvű, a jogállamot és a demokráciát követő külpolitikája. Minden arra szolgál, hogy Orbán fenntartsa, örökké tegye hatalmát. Ahogy itthon is, kint is zsarolnak, megvesztegetnek. Mert ez Orbán gondolkodásában a célok elérésének legfőbb eszköze. Meg van győződve arról, hogy mindenki megvehető, korrumpálható. Ez az ő világképe!

De most senki ne kezdje megint szidni az Uniót, mert Orbánt nem ők választották meg folyamatában már harmadszor. Hanem a rabszolga magyarok! Nekünk kell itt asztalra csapni, rendet tenni, ha normális országot akarunk!

A Főmérnöknek sokáig bejött

De 2019. október 13-án történt valami nálunk. Az ország értelmesebb, tisztességesebb része azt mondta, hogy ebből elég! Nem adom el magam rezsi utalványért, farhátért, jobb állásért, és rosszul érzem magam egy olyan országban, ahol kussolni kell mindenről! Aztán Budapesten, Pécsett és sok más nagyvárosban elküldték a francba a Fideszt! Ezt kell tenni Barátaim! 2020 Szilveszterének legfontosabb üzenetét nem a Bajszos Szar mondta el a királyi televízióban, hanem a súlyos betegsége után visszatért Kulka János színész az RTL televízióban!

Azt mondta:

„Ne maradjunk némák, beszéljünk egymással, egymásért és a jövőért! Ne féljetek szeretni!”

Igaza volt, higgyetek neki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük