Merkely: a Horvátországban nyaralóknak köszönhetjük, hogy itt a második hullám

A külföldön, különösen Horvátországban nyaraló több százezer magyar személy járult hozzá a leginkább ahhoz, hogy a második hullám 3-4 héttel korábban kezdődött, mint amit szerettünk volna – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az RTL Klub Híradójának.

….azt gondolta, hogy az iskolanyitás fogja kiváltani….

Szeptember második felére várta a járvány második hullámát a Semmelweis Egyetem rektora, mert azt gondolta, hogy az iskolanyitás fogja kiváltani ezt. Merkely elmondta továbbá:

elvárható lett volna mindenkitől, hogy egy nyarat kizárólag Magyarországon töltsön, de az ő ismerősi köréből is sokan választották a külföldi nyaralást, nem elhanyagolható számban nyaraltak Horvátországban, ahol folyamatosan növekedtek az igazolt esetszámok, és már utolérték Romániát.

A külföldön, döntően Horvátországban nyaraló magyar turisták utána különböző hazai rendezvényeken számos fertőzést okoztak,

ebben szuperfertőzők okozhatták a legfőbb szerepet, a vírus már a magyar háztartásokban cirkulál, reménykedésre egyedül az ad okot, hogy a fertőzöttek nagy része 30 év alatti, és még nem került be a vírus a kórházakba és az idősotthonokba.

Merkely elmondta továbbá:

 • a vírus már a magyar háztartásokban cirkulál, reménykedésre egyedül az ad okot, hogy a fertőzöttek nagy része 30 év alatti, és még nem került be a vírus a kórházakba és az idősotthonokba,
 • a halálozási szám egyelőre azért alacsony, mert zömében makkegészséges emberek kapták el a vírust a nyáron,
 • a környező országok nyári első járványa elhúzódásának következményeit látjuk most Magyarországon,
 • az igazolt és a tényleges fertőzések száma között sokszoros különbség lehet, ahogy ezt korábbi felmérésük is bizonyította,
 • a legtöbb védelmet most az iskolákra, az egészségügyi ellátórendszerre és a szociális ellátórendszerre kell összpontosítani,
 • lehet olyan járványügyi szabályrendszert rendelni a Szuperkupa-döntőhöz, amellyel nem következik be komoly járványügyi esemény.

portfolio.hu

szenteltvíz

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

5 hozzászólás

 • Avatar
  2020.08.30 - 22:16
  Közvetlen hivatkozás

  Szerintem nem “lehet olyan járványügyi szabályrendszert rendelni a Szuperkupa-döntőhöz, amellyel nem következik be komoly járványügyi esemény.”, csak ha minden szurkolóhoz rendelnek legalább egy rendőrt.

  Válasz
  • Avatar
   2020.08.31 - 12:29
   Közvetlen hivatkozás

   Tökéletesen igaza van! Csak egy barom engedi szurkolók előtt játszani a mérkőzést! Ezt sehol másutt Európában nem engedélyeznek, ez egy bomlott elme szüleménye!

   Válasz
 • Avatar
  2020.08.30 - 22:47
  Közvetlen hivatkozás

  NINCS 2. HULLAM – EGYETLEN, folyamatosan novekvo jarvany van , hiszen nem volt olyan nap a magyar jarvanyugyben, hogy teljesen megbetegedesmentes , hosszabb idoszak elozte volna meg a mostani helyzetet! Ha mar Horvatorszagnal tartunk – talan szijjaspetyat kene megkerdezni, hogy miert is yachtozott arrafele o is, meg a fo”ni is? Nem ok hoztak haza a virust, aztan csinaltak otthon nagyletszamu osszejoveteleket utana? Ez a merkely is soprogethetne inkabb a sajat haza tajan…

  Válasz
  • Avatar
   2020.08.31 - 12:35
   Közvetlen hivatkozás

   Nincs bizony, csak úgy beszélnek róla, mintha egyszer már vége lett volna, és most egy másik kezdődik. Úgy látszik Merkely is beállt az Orbán seggét nyalók sorába, lement Kásler és Müller Cecília szintjére! Ő is megvehető? Nem ég a pofája?

   Válasz
 • Avatar
  2020.08.31 - 00:29
  Közvetlen hivatkozás

  csak a szezonális inflienzánál beszélünk hullámról, jön mert akkor kell jönnie … aztán eltünik. A Covid-2 az nem ilyen. Az hosszú évekig itt lesz albérletben. Hol erősebb hol gyengébb, és nem megy sehova, mert megszállta az egész bolygót. A gond, hogy mutálódik. vagy valami megváltozik benne s szerkezetben, és lehet hogy az nem is mutáns amivé lesz, csak mondjuk hasmenés. Csak hogy az anitestek is megváltoznak és eltelik egy kis időbe mire eldől, hogy a betegesz száma változott vagy egy új formcióval van dolgunk. Az antitest képződés az immun rendszer első reakciója, és ez nem sokat árt úgy magában a vírusnak. a TÖBBIRŐL PEDIG NEM ÍROK SEMMIT MERT MÉG AZT TALÁLJA KI VALAKI, HOGY RÉMÜLETET ÉS PÁNIKOT OKOZOK.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük