Mese a rezsiutalványok beváltásáról kisnyugdíjasunk szemüvegén keresztül

Drága Honfitársaim! Tudták? Választunk már megint! Hurrá, ilyenkor mindig leesik valami adomány! Most éppen azokra, akik a legrászorultabbak és a leghülyébbnek nézett állampolgárok.

Már bocsánatot kérek szépen mindenkitől, de ez a helyzet

Idős vagy, az egyenlő azzal is, hogy hülyének néznek. Közfoglalkoztatásban dolgozol? – dettó, mert ugye azt feltételezik, csak alacsony iskolai végzettségű végezhet ilyen munkát.

Ne örömködjél kedves olvasó mert nem lesz vicces. Szóval megjön a 3 x 3000 Ft-s utalványod, vagy a 6 x 3000 Ft. Igen kérem, mert ugye minden nyugdíjasnak fog járni. Na most, azon szerencsések, akiknek él a házastársuk, Ők ugye duplán lesznek jogosultak.

De nézzük a beváltás lehetőségeit

Ha nincs gázellátás a településen az nem gáz akkor még villanyra csak beváltható lesz na de hogyan?

Ez nem Bözsi-utalvány, hogy elmész a közértbe, aztán vásárolsz érte valami élelmiszert. Ezt szigorúan csak a rezsire költheted! Most szakadjunk el attól falun, városban, vagy éppen tanyán élsz, csekken, vagy átutalással fizettél eddig, jön a nehézség.

Igazolnod kéne valahogyan, hogy xy számú fogyasztási helyedre szeretnéd az utalványt beváltani.

Itt már bibi lesz

Mondjuk él a férjed és a feleséged és mind a ketten kaptok utalványt, de csak az egyikőtök nevén van a szolgáltatás, akkor mi lesz, elveszik? Hogyan fizetsz vele, mikor csekket kapsz? Te már nem tudsz bemenni a postára így meghatalmazol majd valakit? Persze ha van posta éppen nálatok, mert sok helyen nincs az országban. Hogyan igazolod, Te jogosult vagy pénz helyett utalvánnyal fizetni?

Rengetegen kapják a nyugdíjukat bankszámlára. Sokan élnek a csoportos befizetés lehetőségével. Ők vajon hogyan fizetnek majd? Beküldik a bankba az utalványt? Kifogja ellenőrizni a jogosultságot?

De nézzük a legrémesebb helyzetet

nálatok nincs Posta, nincs bankszámlád viszont utazhatsz mondjuk 20-30 km-t a legközelebbi szolgáltatófiókba. Ott fizethetsz. Aztán bumlizhatsz vissza. Jön a tél, tényleg mesés lesz. Ismét valaki nagyon nagyot kaszál majd az utalványok nyomtatásával és kipostázásával. Hát nekik is élniük kell valamiből.

Szóval millió kérdőjel és egy jól időzített, választások előtti beetetés. Lesz aki ugye 9000 forintot kap, lesz ahol 18000 forintnak örülhetnek.

Már aki örül

Igen kérem, nem azért nincs bennem öröm, mert nincs szükségünk nekünk nyugdíjasoknak a különböző címeken adott, akár a legkisebb támogatásra is, sajnos nagyon nagy szükségünk van rá. Mert évek óta csak kiegészítéseket kapunk, amik nem épülnek be a nyugdíjalapunkba.

A pénz elértéktelenedett elinflálódott minden szépen hangzó dicshimnusz ellenére is. Nem robog ez a gazdaság kérem csak egyeseknek.

Nekünk marad a nehézség az egyre nehezebb megélhetés

Tudom, nagyon sokan fognak ennek a kicsinek is örülni. Én nem tudok felhőtlenül. Úgy érezem, meg akarják venni a szavazatomat. Hát az sem burgonyával, sem lejárt szavatosságú élelmiszerrel de még rezsiutalvánnyal sem megvehető.
Várom, mit találnak ki, mert ez csak egy jól időzített reklám a gondoskodó kormányról, akik ilyen módon akarják megtartani a polgármestereiket.

Szóval, jó lenne minden nyugdíjasnak végiggondolni: mit, hogyan és miért kap

Aztán majd októberben szavazzon lelkiismerete szerint! S közben gondolja végig, hogy az államtitkárok, azok helyettesei idén mekkora fizetésemelést kaptak. Elárulom: 30 %-t. Mellette pedig pár kiválasztottnak már jár a 13. havi juttatás is. Ha eddig nem nézett utána, kérem most tegye meg! Ők havonta annyit kapnak, mint mi jó esetben 1 év alatt.

Rosta Ágnes

megosztás

3 thoughts on “Mese a rezsiutalványok beváltásáról kisnyugdíjasunk szemüvegén keresztül

 • 2019.08.24 at 11:02
  Permalink

  Igaz ez a cikk, EZ EGY TIPIKUS BEETETÉS !

 • 2019.08.26 at 10:30
  Permalink

  Miért a 9 eFt nem az???????????????? Nevetséges, mégha 90 eFt lenne, az is semmi……………………..

 • 2019.09.05 at 07:18
  Permalink

  Van aki ezzel is beetethető-sajnos!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest