Mészáros naccs’úr, hamisítatlan kültelki eleganciájával, mint állami divatikon Debrecenbe látogatott - Városi Kurír

Sorting by

×

Mészáros naccs’úr, hamisítatlan kültelki eleganciájával, mint állami divatikon Debrecenbe látogatott

Most mondják! Debrecenbe látogatott számtalan bank, bánya, élelmiszeripari cégek garmadájának elvi tulajdonosa. Az, aki az energetika (Paks még nem, de, csak nyugtával, mert az esze, az meglenne hozzá), építőipar – többé-kevésbé mindent ő épít már, amit nem a kedves vő, a papa, vagy a felcsúti VIP páholyban belépővel bíró, néhány cimbi, (nekünk oligarha) némelyike – turisztika, vendéglátás, divatipar – ezen mindig röhögök.

Hirdetés

A naccs’úr, hamisítatlan kültelki eleganciájával, mint állami divatikon.

Szép kis állam, mondhatom – javát tíz év alatt megszerezte. Több ember van a keze alatt, mint a MÁV-nak. Az ember, aki saját meghatározása szerint is a világ egyik legokosabb embere. Annyira az, hogy szerényen csak így nyilatkozik önmagáról:

„nem nyúltam le semmit, mindent a munkámmal és az eszemmel szereztem meg.”

Akinek eddig kétsége volt, most láthatja:

Bill Gates (Microsoft) Mark Elliot Zuckerberg (Facebook) mindössze apró kis felvillanás, jelentéktelen kisbolygó lehet azon a szellemi horizonton, ahol a kedves mangalicaszerelő úr maga a legfényesebb állócsillag. Mondjuk sanszos, hogy a Gates és Zuckerberg nevét se leírni, se kimondani soha nem fogja tudni, de nem ezért szeretjük, na!

Az, aki alig tíz év alatt, dolgos két kis kezével kaparta be magát Európa, sőt a világ leggazdagabbjainak klubjába,

és aki közismert szerénységével csak annyit mondott már-már meseszerű megtáltosodásáról, hogy ezt a „jóistennek, a kormányfőnek, és a szerencsének” tulajdonítja. A nép egyszerű gyermeke itt mindhárom esetben a Kedves Vezetőre gondolt. Joggal.

Jó nap volt ez nekünk szájtátiaknak, Debrecen hálás népének,

mert nemcsak a kedves bank-, és mangalicaszerelő úr hajtatott ide, de megtisztelte városunkat száguldó külügyminiszterünk, Szíjjártó Péter is. Különös rangot ad a látogatásának, hogy Péter nem jachttal, nem repülőgéppel, és még csak nem is a tőle megszokott plebejus egyszerűséggel, a kívülről rendőrségire hajazó, de valójában kormányzati luxushelikopterrel érkezett.

Elébb nem értettük, mire ez a nagy felhajtás,

ennyi fekete-szürke autójú-arcú embert Kádár fénykorában, ha láttunk. Mi van itt? A hivatalos tájékoztatás szerint a külügyminiszter Debrecenben megtekintette a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Zrt. gépbemutatóját. A cég 54 milliárdért épít vasutat a BMW gyárhoz.

De, most tényleg, mi az isten van itt?

Ennyire szorít a kapca? Rohadt 54 milliárdért rendeznek ócska ripacskodó színjátékot Debrecen közepén, két számmal kisebb védőslityakokban? Utazgatni azért helikopterek nélkül, amit a karmelita kolostor folyosóján, vagy a Kedves Vezető dácsájában, két pissantás között amúgy is elbótolnak? …Figyumá’ Lőrinc, van neked már vasútépítő gépláncod? Kéne….

Azért patent, nem?

A Kedves Család jószágigazgatója, meg a lóti-futi kijáró (a német autógyárosok adják-veszik Peti telefonszámát. Állítólag mindent elrendez. MINDENT! Tán még pizzát is lehet tőle rendelni) Debrecenben bábozzák el, hogy 54 milliárdot egyik feneketlen zsebből átraknak a másikba, sok sikert kívánva egymásnak. Itt tartunk!

Utóirat:

Mészáros megtanult Gyurcsányozni. Ha már a világ legokosabb emberéből is fegyvert próbál kovácsolni a NER, akkor nekik lefőtt a kávé tényleg. Ideje a bevonulócsomagjukat (fogkefe, fogkrém, ha lehet, fűző nélküli cipő) összepakolni.

Böjte

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.