Mi lesz a következő lépés?! Megjelennek a fekete autók és kapunk tíz percet, hogy két bőrönddel elhagyjuk az ingatlanunkat?!

Az Egyesület a Római Partért egyesület információja szerint az önkormányzat elővételi jogot kíván bejegyeztetni a Római-part 70 hektáros területén az összes ingatlanra! Mi lesz a következő lépés?! Megjelennek a fekete autók és kapunk tíz percet, hogy két bőrönddel elhagyjuk az ingatlanunkat?! – kérdezik felháborodva nyílt levelükben Bús Balázs polgármestertől.

Ritkán szoktunk Önhöz fordulni, de nekünk most kötelességünk

a Római-parton élő sorstársaink nevében is ezt megtennünk! Félelemmel tekintünk az előrejelzésekre, amik azt mutatják, hogy 2019-ben rekord nagyságú a hóban tárolt vízkészlet a Duna vízgyűjtő területén!

  • Rettegünk az egzisztenciánkat, vállalkozásainkat, házainkat, ingatlanjaikat, a saját és munkatársaink munkahelyeit fenyegető árvíztől!
  • Rettegünk az egészségünkért, félünk a fenyegető fertőzésveszélytől, ami az árvizek során, illetve után felléphet!
  • Súlyosan érintheti az egészségünket a levonuló árvizek után a – magántulajdonok esetében előírt – kötelezően használandó fertőtlenítő szerek hatása is!

Ugyanakkor nem értjük Óbuda Önkormányzatát, hogy hosszú évtizedek óta miért képtelen megoldást találni, konstruktívan segíteni a 70 hektár területű Római-part árvízvédelmét!

Ingatlanjainkat évtizedek óta újra és újra elrendelt változtatási tilalommal sújtja!

Az ország legmagasabb helyi adóit veti ki a 70 hektáron lévő ingatlantulajdonosokra! Cserébe a Duna árvizeit kapjuk egyre gyakrabban! A legújabb információnk szerint az Önkormányzat elővételi jogot kíván bejegyeztetni a Római-part 70 hektáros területén az összes ingatlanra! Mi lesz a következő lépés?! Megjelennek a fekete autók és kapunk tíz percet, hogy két bőrönddel elhagyjuk az ingatlanunkat?!

Eltűri

a területen működő büféket, melyek nem rendelkeznek csatornával és zárt szivárgásmentes szennyvíztárolóval!
Szabad strandot kíván engedélyeztetni az emésztőgödrök és a csatornakivezetések között, figyelmen kívül hagyva, hogy semmilyen infrastruktúra ehhez nem áll rendelkezésre, mint pl. mosdók, zuhanyzók, WC-ék, stb., valamint azt a tényt, hogy a terület valószínűleg jelen pillanatban is fertőzött, fertőz! (Lásd: 2010, 2013, 2016 mérési eredmények, melyeket Önnek korábban átadtunk!)

Döntésével a családi házas övezetet, és az amúgy nyáron alapvetően túlterhelt Királyok útja – Nánási utat napi szinten akár több ezer/tízezer autó forgalmával, parkolásával terhelné meg!
Nem értjük Óbuda Önkormányzatát miért akadályozta meg a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Kormány szándékát a parton létesítendő védmű megépítésére vonatkozóan!

Kérdezzük Önt Tisztelt Polgármester Úr,

mit kíván Ön és az Önkormányzat annak érdekében tenni, hogy a 70 hektáron lakó, vállalkozó, sportoló magyar állampolgárok végre biztonságban érezhessék magukat a dunai árvizek pusztításaival, és a fertőzésveszéllyel szemben?! Mikor lesznek végre egyenrangú tulajdonosok a Római-parton élők bármilyen más budapesti ingatlantulajdonossal?! Kinek és mi a baja az itt élőkkel?!

Tarlós István: mégsem feltétlenül kell mobil gát a Rómaira

Mivel tudják megmagyarázni azt a tényt,

hogy a beépítésre nem szánt, közpark besorolású Margitszigetet – amelynek állandó lakója nincs – 2002, 2006, 2010, és 2013-ban is közvetlen a Duna partélén épített ideiglenes védművel védték az árvizek kártételeitől. Ellenben a beépítésre szánt, üdülőövezet besorolású Római-part 70 ha területén élő cca. 2.000. lakost és ingatlanjaikat nem hajlandóak megvédeni a Duna partján építendő védművel?! Miért?! Mikor épül meg végre 65 év után, a törvénynek megfelelően, a partra az elsőrendű fő árvízvédelmi védmű?!

Bús Balázs nem csípi, ha az újságíró “a kiadott adatokat szabadon értelmezi”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük