Michael Jackson forog a sírjában – megfejtették a titkát

Rengeteg titok, kétely és furcsaság övezte Michael Jacksont világ életében, a hányatott sorsú fiúnak nem sikerült felnőtté válása után sem levetkőznie a gyerekkorában ért sérelmeit. Most egy újabb titkára derült fény.

A 45 fok titka

Nagy megrökönyödést okozott Jackson mutatványa, amikor tánc közben 45 fokos szögben dőlt jobbra-balra. Mindenki bűvésztrükköt vélt felfedezni, keresték a láthatatlan zsinórok tömkelegét, de a Smooth Criminal klipjében nem lehetett ilyet felfedezni. A szkeptikusok úgy vélték, a mai technika mindenre képes, nem hittek az énekes különlegességében. Az attrakciót sokan próbálták leutánozni sikertelenül.

A dőlés azért különleges, mert 45 fokos szögben dőlt a színpad fele, úgy hogy a teste közben teljesen egyenes maradt. Bár szükség volt Jacko rendkívüli erőnlétére, egy kifejezetten neki kifejlesztett cipő segítette a különleges koreográfia megvalósításában.

Az indiai Csandígarh orvostudományi intézet kutatócsoportja

Manjul Tripathi és kollégái az indiai Csandígarh orvostudományi kutatóintézet munkatársai azt mondták a BBC által idézett Journal of Neurosurgery-nek, hogy a legképzettebb előadóművészek is maximum 25-30 fokos szögben tudnának így megdőlni, segítség nélkül ez a mozdulat tehát kivitelezhetetlen lett volna.

Az énekesnek készült egy cipő, aminek a sarka helyén volt egy V alakú rész, melyet egy, a színpadból direkt erre a mozdulatra kialakított szöghöz támasztott, így könnyedén le tudta győzni a gravitációt. Mielőtt a cipőt kitalálták volna, derekára erősített hevederek segítségével valósította meg a trükköt.

(BBC)

Losers, de egyáltalán nem lúzer

Nevettetni nagyobb dolog, mint szórakoztatni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük